Covrigei cu sare

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2014 | 3360 vizualizari

 

Reteta cu nr 2 in caietul meu, nu ia-m facut de mult ,si pe masa de Craciun pe linga alte bunatati sunt potriviti.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1/4 l lapte
  • sare
  • 2 oua
  • 200 gr untura
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu sare:

350 gr faina se pune intr-un castron, se face o adancitura, se pune 1 lingurita sare si zaharul impreuna cu drojdia. Adaugam si laptele cald si framantam un aluat ca si cel de paine (acest aluat il facem de cu seara). A doua zi amestecam bine 250 gr faina cu untura, apoi aluatul facut de cu seara il intindem sub forma de patrat, punem peste aluatul cu untura, impaturim si intindem si repetam operatia de patru ori

Apoi intindem o foaie de 3-4 mm si cu forma de covrigi decupam. Apoi asezam covrigii in tavi tapetate cu hartie de copt, ungem covrigii cu ou batut cu sare si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute. Cand sunt frumos rumeniti ii scoatem si repetam operatiunea de coacere pana terminam materia prima.

Sunt foarte buni, se prepara usor si ii recomand cu mare drag. Sa va fie de bine si de folos.

TIPS-URI

1

Cine-i doreste mai sarati poate adauga sare mai multa in aluat sau poate presara deasupra.

2

De asemenea se poate pune cascaval ras sau telemea, seminte de mac sau susan. Eu am ales varianta cu sare

3

Sunt foarte buni alaturi de un pahar cu vin sau bere

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu cascaval si telemea