Reteta cu nr 2 in caietul meu, nu ia-m facut de mult ,si pe masa de Craciun pe linga alte bunatati sunt potriviti.
350 gr faina se pune intr-un castron, se face o adancitura, se pune 1 lingurita sare si zaharul impreuna cu drojdia. Adaugam si laptele cald si framantam un aluat ca si cel de paine (acest aluat il facem de cu seara). A doua zi amestecam bine 250 gr faina cu untura, apoi aluatul facut de cu seara il intindem sub forma de patrat, punem peste aluatul cu untura, impaturim si intindem si repetam operatia de patru ori
Apoi intindem o foaie de 3-4 mm si cu forma de covrigi decupam. Apoi asezam covrigii in tavi tapetate cu hartie de copt, ungem covrigii cu ou batut cu sare si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute. Cand sunt frumos rumeniti ii scoatem si repetam operatiunea de coacere pana terminam materia prima.
Sunt foarte buni, se prepara usor si ii recomand cu mare drag. Sa va fie de bine si de folos.
1
Cine-i doreste mai sarati poate adauga sare mai multa in aluat sau poate presara deasupra.
2
De asemenea se poate pune cascaval ras sau telemea, seminte de mac sau susan. Eu am ales varianta cu sare
3
Sunt foarte buni alaturi de un pahar cu vin sau bere