Aranci di riso cu piept de pui

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2013 | 4221 vizualizari

 

Hoinarind ieri pe Facebook la saitul Bucatarasului am gasit aceasta reteta ce mi s-a parut interesanta si tentanta totodata, a postat-o angyb,iar eu azi am trecut la treaba,dar cu mici modificari, neavind scumpaciunile de sofranuri si restul am folosit produse autohtone,cu rezultat 100% spectaculos.. Bun ,bun.Multmesc Angyb

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez
  • 100 gr telemea
  • 50 gr unt
  • 400 gr piept pui (1 piept)
  • sare
  • piper alb
  • 1 ceapa
  • vegeta
  • 6 oua
  • 2 linguri lapte
  • 300 gr pesmet
  • 150 gr faina
  • 750 ml ulei (trebuiesc prajite in baie de ulei )
  • 100 gr mozzarella delaco
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aranci di riso cu piept de pui:

Am spalat bine orezul si l-am pus intr-o oala la  fiert  cu putina sare  .Trebuie  sa fiarba pina absoarbe toata  apa .Dam la o parte apoi mestecam din cind in cind sa se raceasca . Intre timp am batut bucatile  de pipt si le-am prajit pe un gratar de teflon ..le-am taiat bucatele mici ,la fel am procedat si cu mozzarella.

Cind s-a racit orezul potrivim de sare si piper.

Am adaugat ceapa  rasa  si stoarsa bine(  sa nu fie amara)3 galbenusuri ,untul topit,si am ras si telemeaua apoi am amestecat totul bine .. Intr-un castron am pus albusurile ,cele trei oua, putina sare  si 2 linguri de lapte ,am batutu bine si am adaugat 2linguri de faina .

Apoi am luat din compozitia de orez cite o biluta( mai mare ca si o minge de ping-pong ) .

Facem o gaura  in mijlo, punem o bucatica de pipt de pui si una de mozzarella Delaco, apoi o modelam, o dam prin faina,  apoi prin ou si pe urma prin pesmet .

Repetam operatia  pina terminam compozitia . Intr-o tigaie  punem uleiuL,lasam sa se incinga  bine apoi punem bilutele la prajit ..

Repetam pina la terminare ,le scoatem pe un prosop absorbant ,pentru surplusul de ulei ..

Un aperitiv de nota 10.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Uleiul trebuieste sa fie bine incins

Daca ti-a placut reteta noastra "Aranci di riso cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat