Pide

de anca_rm in Pizza, 9 Iul 2018 | 5317 vizualizari

 

Acest preparat seamana cu pizza, dar are o forma de barcuta.
Se face cu carne tocata in general, dar se poate face cu branza sau in varianta de post. Una peste alta se pot face cu ce fel de umplutura doriti si va place.
Eu am optat pentru o umplutura cu branza de capra,ardei si rosii precum si niste seminte de dovleac. Le-am servit cu un sos de iaurt cu usturoi si ulei de masline.
 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina de secara + ovaz (in cantitati aproximativ egale)
  • 200 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei masline
  • sare (o lingurita)
  • 1lingurita ghimbir razuit
  • 1/2 lingurita curcuma (pentru culoare)
  • putin zahar (1/2 lingurita)
  • Umplutura
  • 300 gr branza de capra usor sarata (se poate combinatie de cas cu telemea)
  • rosii
  • ardei
  • ceapa
  • 1 ou
  • sos de rosii
  • Extra:
  • seminte de dovleac
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide:

Pregatim aluatul astfel:

Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul.

Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de masline, sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam, adaugand apa atat cat cere aluatul. Trebuie sa avem un aluat ferm si nelipicios.

Lasam aluatul sa se odihneasca la loc caldut, acoperit, pana cand isi dubleaza volumul.

Din acest aluat formam pe masa unsa cu ulei barcute (intindem aluatul si strangem pe margini).

Asezam barcutele intr-o tava si le stropim cu ulei de masline si sos de rosii.

Branza o zdrobim bine, gustam si o asezonam dupa gust. Adaugam oul si omogenizam.

Se poate pune in ea si niste marar.

Umplem barcutele cu branza si o nivelam. Asezam deasupra felii de rosii, ardei, ceapa (sau orice legume mai doriti: broccoli, varza kale, etc) si presaram seminte de dovleac.

Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C si coacem pana cand se rumenesc usor pe margini.

Servim cu legume, sos de iaurt sau cu ce va place.

 

 

TIPS-URI

1

umpleti cu ce doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

-Licurici- 1

12.07.2018, 11:45

wow! arata minunat si sunt super gustoase!

dantes 1

16.07.2018, 08:00

Bun!

mihaelar63 1

17.09.2018, 12:39

Super- reteta !! merge la favorite !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza casei cu blat din faina integrala