Desert placinta cu branza

de anca_rm in Prajituri, 7 Sep 2017 | 2725 vizualizari

 

Cele mai bune dulciuri sunt cele de casa si mai ales cele simple. Ne plac prajiturile complicate cu creme, cu tot felul de combinatii si arome dar parca trec mai repede prajiturile simple, cu umpluturi usoare si rapid de pregatit .
 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • -10 linguri de lapte de migdale / vaca
  • -7 linguri de ulei
  • -7 linguri de zahar brut/ tos
  • -1 ou
  • -1 lingurita bicarbonat sodiu
  • -400-450 gr faina
  • -coaja de la o lamaie bio
  • Pentru umplutura:
  • -1 kg branza de vaci
  • -2 oua
  • -100 gr unt
  • -2 linguri gris
  • -merisoare
  • -esenta rom
  • -1 lingurita pudra scortisoara
  • -5 linguri de zahar (gustati si mai adaugati daca mai trebuie )
  • Extra:
  • -1 lingura gris
  • -1 lingura ulei
  • -1 lingura zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza:

Foile:

Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul + laptele+uleiul si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul .

Lasam sa se raceasca si adaugam oul batut in prealabil cu furculita, coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.

Omogenizam foarte bine .

Treptat adaugam faina amestecand incontinu la inceput cu lingura iar apoi cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa se poata intinde.

 

Impartim aluatul in doua parti egale si il acoperim cu un prosop sau cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura .

 

Umplutura :

Untul il topim si racim usor. Branza o maruntim cu o furculita sau cu un zdrobitor de cartofi pana cand avem o pasta .

Merisoarele le-am pus la hidratat in apa cu rom.

Batem ouale cu zaharul si le adaugam in branza. Merisoarele le scurgem de lichid si le punem si pe ele in branza. Apoi punem grisul,untul si scortisoara si omogenizam foarte bine. Gustati si mai adaugati zahar daca considerati ca trebuie mai dulce.

Asamblare:

Pe masa unsa cu ulei intindem o bila de aluat cu sucitorul la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava de 35x24 cu pereti detasabili pe care am uns-o cu putin ulei.

Asezam prima foaie in tava, presaram deasupra 1 lingura de gris si asezam umplutura. Intindem umplutura pe toata suprafata si o nivelam bine.

Intindem si aluatul ramas si il asezam deasupra umpluturii apasand usor. Intepam cu o furculita si dam tava in cuptorul incins la 170-180 grade pentru 20-30 minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra.

Lasam la racit acoperita cu un prosop si apoi o pudram cu zahar.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Catalina L 1

07.09.2017, 21:16

vreau si eu

Rocsi 1

08.09.2017, 20:41

Prajiturile astea mai simple, au cel mai mare succes si la noi. Sunt prea bune ca sa nu le facem, macar din cand in cand!

elucubratiiculinare 1

14.09.2017, 08:24

servita la munte e si mai buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza, stafide si coji confiate