Piept de pui cu nuci caju

de simona72 in Pui, 4 Feb 2015 | 4130 vizualizari

 

Este genul de reteta care ma satisface din mai multe puncte de vedere. In primul rand se face destul de rapid si mai apoi imi gadila rau papilele gustative cu ametecul de dulce-acrisor-iute...Cel mai bine se foloseste piept de pui pentru aceasta reteta, dar merg la fel de bine si pulpe de pui dezosate...De data aceasta am folosit 2 bucati piept de pui cresuti la tzara,eu i-am gasit rataciti prin congelator, voi folositi ce aveti la indemana...

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui mai mici sau unul mai mare(aproximativ 450 gr)
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de susan
  • 1 ardei capia
  • 1/2 ardei rosu iute(puneti in functie de cat de iute doriti sa fie mancarea)
  • 1 lingura zahar brut
  • 2 linguri otet de orez(eu nu am avut si am folosit otet balsamic)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos worcester(este optional, se poate si fara)
  • 2-3 linguri nuci caju crude
  • pentru servit: 200 gr orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu nuci caju:

Puiul se curata, se spala, se zvanta si se taie cuburi potrivite ca si marime. Se pune uleiul la incins, se adauga 2 fire ceapa verde taiate rondele nu foarte subtiri, ardeiul capia taiat fasii. Se lasa sa se caleasca 2 minute. Se adauga ardeiul iute si  usturoiul taiate marunt. Se lasa 1 minut sa-si lase aroma, apoi se adauga pieptul de pui. Se lasa sa se caleasca pe toate partile, se adauga otetul balsamic, zaharul si sosurile. Pentru ca pieptul de pui folosit de mine era de tzara si nu era foarte fraged, am pus un capac peste tigaie si l-am lasat sa se faca la foc iute 15-20 minute. Daca nu foloseam capacul riscam ca sosul sa scada prea mult si sa se arda. Cand pieptul de pui s-a fragezit am oprit focul.

Separat, intr-o tigaie mica de fonta am prajit pentru cateva minute nucile caju pana au devenit crocante.

Pentru servit am fiert orez basmati simplu in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se serveste mancarea de pui cu orez basmati, deasupra se pun nuci caju prajite si restul de ceapa verde se taie rondele si se presara deasupra alaturi de nuci. Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

daca pieptul de pui este de la magazin, reduceti timpul de gatire, nu folositi capac peste tigaie, se prajeste totul la foc iute, iar daca sosul nu se leaga se poate adauga putin amidon alimentar

2

gustati mancarea si echilibrati aromele de dulce-acrisor-iute-sarat

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu nuci caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in crusta de nuci si salata calda de linte