Piept de pui cu nuci caju

de simona72 in Pui, 4 Feb 2015 | 3926 vizualizari

 

Este genul de reteta care ma satisface din mai multe puncte de vedere. In primul rand se face destul de rapid si mai apoi imi gadila rau papilele gustative cu ametecul de dulce-acrisor-iute...Cel mai bine se foloseste piept de pui pentru aceasta reteta, dar merg la fel de bine si pulpe de pui dezosate...De data aceasta am folosit 2 bucati piept de pui cresuti la tzara,eu i-am gasit rataciti prin congelator, voi folositi ce aveti la indemana...

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui mai mici sau unul mai mare(aproximativ 450 gr)
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de susan
  • 1 ardei capia
  • 1/2 ardei rosu iute(puneti in functie de cat de iute doriti sa fie mancarea)
  • 1 lingura zahar brut
  • 2 linguri otet de orez(eu nu am avut si am folosit otet balsamic)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos worcester(este optional, se poate si fara)
  • 2-3 linguri nuci caju crude
  • pentru servit: 200 gr orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu nuci caju:

Puiul se curata, se spala, se zvanta si se taie cuburi potrivite ca si marime. Se pune uleiul la incins, se adauga 2 fire ceapa verde taiate rondele nu foarte subtiri, ardeiul capia taiat fasii. Se lasa sa se caleasca 2 minute. Se adauga ardeiul iute si  usturoiul taiate marunt. Se lasa 1 minut sa-si lase aroma, apoi se adauga pieptul de pui. Se lasa sa se caleasca pe toate partile, se adauga otetul balsamic, zaharul si sosurile. Pentru ca pieptul de pui folosit de mine era de tzara si nu era foarte fraged, am pus un capac peste tigaie si l-am lasat sa se faca la foc iute 15-20 minute. Daca nu foloseam capacul riscam ca sosul sa scada prea mult si sa se arda. Cand pieptul de pui s-a fragezit am oprit focul.

Separat, intr-o tigaie mica de fonta am prajit pentru cateva minute nucile caju pana au devenit crocante.

Pentru servit am fiert orez basmati simplu in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se serveste mancarea de pui cu orez basmati, deasupra se pun nuci caju prajite si restul de ceapa verde se taie rondele si se presara deasupra alaturi de nuci. Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

daca pieptul de pui este de la magazin, reduceti timpul de gatire, nu folositi capac peste tigaie, se prajeste totul la foc iute, iar daca sosul nu se leaga se poate adauga putin amidon alimentar

2

gustati mancarea si echilibrati aromele de dulce-acrisor-iute-sarat

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu nuci caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in crusta de nuci si salata calda de linte