Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji

de anca_rm in Dulciuri, 22 Iun 2018 | 2478 vizualizari

 

O reteta pentru un aperitiv gustos si destul de rapid mai ales ca am avut ca si ajutor condimente de la Delikat.
Am folosit la acest preparat ierburi italiene cu care am aromatizat branza.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei / zucchini
  • 250 gr branza de vaca/ ricotta
  • 100 gr branza telemea
  • 1 cutiuta ciuperci shimeji albe (150 gr)
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • condiment amestec de ierburi italiene
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji:

Dovleceii, eu am folosit zucchini, pe care i-am curatat partial (am mai lasat cate o dunga verde pe ei), i-am feliat pe lungime subtiri (cam ca si pentru pane). Am presarat peste ei sare si i-am lasat putin sa stea. Am incins gratarul si i-am fript pe gratar cam 1 minut pe fiecare parte (pana s-au inmuiat putin si au capatat acele dungi de la grill).

Am gatit toate feliile de dovlecel si le-am lasat deoparte.

Intr-o tigaie antiaderenta si incalzita bine, am pus ciupercile shimeji si putina sare. Ele cand se gatesc, lasa putina apa si este suficienta ca sa se gateasca bine. Am pus peste ele 2 catei mici de usturoi pisat si le-am lasat la  racit.

Intr-un bol am amestecat cele doua tipuri de branza pana cand am obtinut o textura fina. Am adaugat ierburile italiene si ciupercile gatite. Trebuie obligatoriu gustat pentru ca e posibil sa mai trebuiasca sare sau sa fie prea sarat. Daca e prea sarat, se mai poate adauga putina branza de vaca.

Se amesteca bine de tot.

Pe un fund de lemn se asaza cate doua felii de dovlecel si peste ele se intinde branza (cam 2 linguri de supa). Se ruleaza usor. Se asaza pe un platou si se decoreaza cu ierburi proaspete.

Pofta mare!

 

 

TIPS-URI

1

folositi orice fel de branza va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!