Focaccia cu ceapa si branza de capra

de anca_rm in Piine, 20 Oct 2017 | 2500 vizualizari

 

Recunosc ca in ultima vreme sunt indragostita de aluat de casa.
Am facut prima data focaccia cu avocado si apoi la cererea Oanei cu ceapa rosie si telemea de capra. Peste aluat a pus ea cate ingrediente a vrut ca sa o faca pe gustul ei. Ma certa cand incercam sa ii sugerez ca ar fi bune niste rosii si cateva masline. Asa ca va aduc o reteta pe gustul Oanei. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 300 gr faina de secara
  • 150 ml apa
  • 8 gr drojdie
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • o piscatura de zahar
  • Umplutura :
  • 1 ceapa rosie taiata rondele
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri ulei masline
  • 100 gr telemea de capra
  • 1 ardei rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ceapa si branza de capra:

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata complet.

Intr-un vas punem faina, sarea, oregano si uleiul de masline.

Le amestecam si adaugam drojdia dizolvata in apa si restul de 50 ml apa.

Framantam pana cand se omogenizeaza bine si se desprinde de pe degete. Daca nu se dezlipeste, mai adaugati 1-2 linguri faina.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.

 Dupa acest timp, intindem aluatul in tava, il stropim cu ulei de masline si presaram oregano uscat.

Ceapa taiata rondele o asezam peste aluat, si sfarmam branza de capra. Pe margini am pus bucati de ardei rosu.

 Punem aluatul in cuptorul incins pentru 20-30 minute (depinde de cat de gros este aluatul).

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ceapa si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Focaccia