Desert placinta cu mac si coacaze rosii

de anca_rm in Prajituri, 21 Noi 2017 | 3049 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite
 
 Imi plac macul si prajiturile cu mac. Intr-o zi am fost la o patiserie si mi-am luat un linzert cu mac. Am fost dezamagita de gust. Macul avea o tenta de amar si era prea sec.
 
Daca o preparati cu lapte vegetal, atunci poate fi un desert perfect pentru perioada postului.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 10 linguri de lapte de migdale
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahar brut/ tos
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 400-450 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru umplutura :
  • 200 gr mac macinat
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 30 gr gris(1 lingura plina)
  • 100 gr coacaze rosii congelate/visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mac si coacaze rosii:

Foile:

Intr-un vas care se poate pune pe foc, punem zaharul + laptele+ uleiul + scortisoara si le incalzim la foc mic, pana cand se topeste zaharul.

Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.

Omogenizam foarte bine.

Treptat adaugam faina, amestecand in continuu, la inceput cu lingura, iar apoi cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa se poata intinde.

 Impartim aluatul in doua parti egale si il acoperim cu un prosop sau cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura .

 Umplutura:

Incalzim laptele impreuna cu zaharul. Turnam peste macul macinat si amestecat cu grisul. Omogenizam bine si la final, adauga coacazele sau fructele.

 

Pe masa unsa cu ulei intindem o bila de aluat cu sucitorul la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava rotunda cu diametru de 25 cm pe care am uns-o cu putin ulei.

Asezam prima foaie in tava, intepam aluatul cu o furculita si asezam umplutura. Intindem umplutura pe toata suprafata si o nivelam bine.

Intindem si aluatul ramas si il asezam deasupra umpluturii, apasand usor. Intepam cu o furculita. Daca se doreste, putem lasa putin aluat din care sa decupam inimioare, floricele pentru a decora.

Dam tava in cuptorul incins, la 170-180 grade C, pentru 20-30 minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra.

Lasam la racit acoperita cu un prosop si apoi o pudram cu zahar, optional.

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate face cu visine sau alte fructe conservate sau congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mac si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar