Desert negresa cu pere, merisoare si chili

de anca_rm in Prajituri, 7 Sep 2017 | 3446 vizualizari

 

O prajitura delicioasa  plina de savoare. O puteti pregati cu orice fructe si merge foarte repede. Poate fi coapta mai mult sau mai putin ca sa ramane usor umeda.
Daca nu va place combinatia de dulce cu iute atunci se poate renunta fara nici o problema la fulgi de chili.

 

INGREDIENTE

  • -150 ml lapte
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -200 gr unt
  • -4 oua
  • -150 gr zahar brun
  • -o lingurita esenta de rom
  • -2 linguri cacao
  • -1 lingurita praf de copt
  • -200 gr faina
  • -4 pere
  • -1 lamaie
  • -100 gr merisoare
  • -1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • Pt glazura :
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • -2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu pere, merisoare si chili:

Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si amesteca continu pana cand se topeste ciocolata si untul.

Adauga esenta de rom si lasa la racit.

Pana se raceste curata perele si taiele in felii cam de 1cm grosime. Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si pune in acelasi vas si merisoarele sa se hidrateze putin.

Cand este rece compozitia toarna-o intr-un castron si adauga pe rand cate un ou, omogenizand bine dupa fiecare. Adauga faina si cacao amestecate cu praful de copt si omogenizeaza bine totul.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si aseaza deasupra perele si merisoarele . Da tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30-40 minute. Am folosit o tava de 30x20 cm.

Cand este coapta scoate-o din cuptor si lasa-o deoparte pana pregatesti glazura .

Rupe ciocolata in bucati si pune-o intr-un vas care se poate aseza pe foc. Adauga untul si laptele si topeste ciocolata la foc mic, cu atentie sa nu fiarba . Daca ciocolata fierbe nu se mai poate folosi.

Toarna glazura peste prajitura si lasa-o la racit.

 

 

TIPS-URI

1

eu folosesc ciocolata neagra 75-80% cacao, dar se poate folosi ciocolata cu lapte sau ce va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu pere, merisoare si chili" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Catalina L 1

07.09.2017, 21:15

originala

Rocsi 1

08.09.2017, 20:43

Super!

elucubratiiculinare 1

14.09.2017, 08:25

yammy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi de cacao