anca_rm

5

Bucataras
senzational

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI303
Retete

Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2016

Preparare Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine . L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat . Se poate folosi spanac congelat . Aluatul de foietaj pentru tarte sarate l-am lasat sa se...

Cornulete fragede

In Prajituri la 26 Oct 2016

Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini. Din aluatul obtinut am format un baton gros pe care l-am...

Placinta cu mere

In Prajituri la 26 Oct 2016

Aluatul Intr-un casron punem faina , untul si untura la temperatura camerei Apa impreuna cu zaharul ,praful de sare si otetul le amestecam . Cand zaharul este dizolvat adaugam totul peste faina . Framantam aluatul pana cand devine ferm si nelipicios. Acest aluat il invelim in folie...

Vinete umplute cu quinoa

In Mancaruri de post la 14 Oct 2016

Vinetele le spalam si le taiem in jumate pe lungime . Cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul vinetei astfel incat sa facem loc pentru umplutura . Presaram vinetele cu sare si lasam sa stea. Pana cand vinetele scobite lasa zeama ne ocupam de umplutura . Ceapa o tocam si o calim in 2...

Gutui coapte cu nuci

In Dulciuri la 14 Oct 2016

Gutuile le-am spalat bine de tot si le-am curatat de coaja si de seminte . Le-am taiat in felii si le-am asezat intr-un vas care poate fi pus in cuptor. Deasupra am pus unt taiat bucatele , nu mult. Am presarat scotisoara, nucile si migdalele . Punem vasul in cuptorul incalzit la 180...

Pui la cuptor cu gutui

In Pui la 14 Oct 2016

Carnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu ) Intr-un castron  amestecam sosul de soia , mierea, ghimbirul si o lingura de ulei . Cu acest amestecam ungem carnea pe toate partile si lasam deoparte , o...

Prajitura cu dovleac

In Prajituri la 12 Oct 2016

Masuram cu aceiasi cana toate ingredientele. Dovleacul placintar il coacem si il facem piure . Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac . Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu extract de flori de portocal , dar se poate in rom sau alte lichide. Dupa 20 minute le-am pus in...

Pulpe de pui cu castane

In Pui la 12 Oct 2016

Carnea am spalat-o in  apa rece si am curatat-o bine . Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia , putina pudra de ghimbir  si putin piper proaspat rasnit . Le-am amestecat si am pus pulpele. Le-am amestecat bine astfel incat sa fie sos pe fiecare pulpa , pe toata suprafata ....

Dulceata de gutui cu mere si anason

In Dulceata / Gem la 12 Oct 2016

Am spalat fructele foarte bine . Merele le-am curatat de coaja si am scos cotorul, le-am razuit cu ajutotul robotului, pe razatoarea mare. Le-am pus intr-un vas si am pus peste ele zaharul si zeama de la o lamaie. Am pus lamaia acum pentru ca nu am vrut sa se oxideze , am vrut sa ramana o...

Bomboane raw cu quinoa si cocos

In Vegan / Raw vegan la 11 Oct 2016

Aceste bomboane sunt foarte usor de preparat, la fel ca toate felurile de dulciuri raw. In vasul robotului punem curmalele, fulgi de cocos,semintele de canepa,quinoa fiarta in prealabil (la o ceasca de seminte quinoa se pun 3 cani de apa rece si se fierb cam 10 minute , dupa care se mai lasa...

Croissante

In Prajituri la 11 Oct 2016

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina. Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale (este bine daca este la temperature camerei), apa  ouale batue cu...

Sirop de merisoare

In Sirop / Compot la 5 Oct 2016

Merisoarele le-am spalat bine inr-un strecurator si am ales frunzulitele si bobitele stricate. Nu prea au fost si a mers destul de repede ,dar aceasta operatiune poate sa va ia ceva timp daca nu sunt foarte proaspete . Am pus merisoarele intr-un castron inalt , am adaugat apa, zaharul si...

Dulceata de merisoare

In Dulceata / Gem la 5 Oct 2016

Merisoarele le curatam de codite si frunzulite , daca este nevoie . Le spalam intr-o strecuratoare cu apa rece si le asezam intr-un castron . Peste ele punem zaharul si stoarcem zeama de lamaie . Amestecam si le lasam sa stea asa cel putin 1 ora . Ele prin fierbere se vor sparge si isi vor...

Prajitura pufoasa cu piersici

In Prajituri la 29 Aug 2016

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste .  Adaugam uleiul , praful de copt si faina .  Amestecam pana cand se omogenizeaza bine . Intr-o tava unsa cu unt turnam compozitia . Piersicile spalate si lasate sa se usuce le-am taiat in felii de aproximativ...

Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

In Dulceata / Gem la 29 Aug 2016

Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici . Piersicile le-am spalat cu periuta ,sa nu ramana nici urma de puf , si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus fructele intr-o oala cu fund gros , am adaugat zaharul ,ghimbirul razuit si zeama de lamaie. Punem...

Prajitura cu castane si crema de ciocolata

In Prajituri la 29 Aug 2016

Blat Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele 2 linguri de apa si la lasam deoparte. Albusurile impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom le batem spuma tare . Trebuie sa fie batute bine astfel incat in momentul cand...

Dulceata cu pepene galben, piersici, afine si nuci la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 22 Aug 2016

Fructele se spala, se curata si se taie cubulete (pepenele si piersicile) . Le-am asezat in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot ,am adaugat si afinele. Zaharul si zeama de lamaie le-am pus peste fructe si le-am lasat sa stea vreo 2 ore asa. Am pornit slow cookerul pe temperatura...

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

In Mancaruri de legume la 18 Aug 2016

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora . Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba. Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida  si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat. Am scurs-o...

Galbiori cu sos de rosii

In Mancaruri de legume la 18 Aug 2016

Galbiorii i-am spalat si i-am curatat foarte bine . I-am lasat la scurs. Intr-o tigaie antiaderanta am incins bine o lingura de ulei . Am pus galbiorii si i-am  lasat la foc mic pana cand au lasat ei apa . Am pus usturoiul pisat si rosia decojita si taiata destul de mare . Lasam sa...

Rulada raw vegana

In Prajituri la 17 Aug 2016

Punem in apa curmalele si nucile , in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore . In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat : taratele, curmalele hidratate mierea, scortisoara, untul de cacao lichid  si mixam pana obtinem o compozitie omogena su umeda. Untul de...

Prajitura cu morcovi si nuci

In Prajituri la 17 Aug 2016

Pregatim o tava de 20x35 cm  pe care punem hartie cerata  si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu putina sare si zaharul pana se topeste zaharul si isi schimba culoarea spuma, devine mai alba . Adaugam rand pe rand...

Prajitura fina cu crema de branza

In Prajituri la 17 Aug 2016

Blatul: Untul il topim pe bain marin , sau in microunde. Intr-un vas inalt punem untul topit si amestecam pe rand , mixand continu mierea, ouale, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, cacao si faina .  La final adaugam laptele in etape si mixam pana cand obtinem o compozitie fina si...

Chiftelute de dovlecei cu orez

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2016

Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca . Dovlecei ii razuim pe razatoarea mare si presaram putina sare pe ei . Dupa 10 minute ii stoarcem de apa lasata foarte bine .  Razuim si restul legumelor si le amestecam cu dovlecei....

Prajitura cu mere si nuca

In Prajituri la 2 Aug 2016

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura , oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie . Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot)  pana cand obtinem un aluat compact , nelipicios pe care sa...

Pizza vegetariana cu pesto

In Pizza la 29 Iul 2016

Aluatul: Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si  apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de...

Pizza cu dovlecel, cas si sunca

In Pizza la 29 Iul 2016

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si  apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de...

Placinta cu cas si legume

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2016

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) ,le lasam sa stea putin sa lase apa. Pe un gril le calim putin pe fiecare parte si le lasam deoparte. Casul il maruntim si il amestecam cu ceapa verde taiata rondele, ardeiul rosu taiat...

Prajitura cu foi caramel si crema ananas

In Prajituri la 27 Iul 2016

Foi: Punem zaharul,pe foc mic pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul . Dam siropul la...

Negresa cu branza de vaci

In Dulciuri la 27 Iul 2016

Branza o sfarmitam cu ajutorul unei furculite si adaugam in ea stafidele si 3 linguri de zahar pudra  si o lingurita esenta rom. Stafidele nu le punem in rom in prealabil , ele se vor hidrata cu zerul lasat de branza. Intr-un bol inalt punem ouale impreuna cu 5 linguri zahar si un praf de...

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

In Prajituri la 25 Iul 2016

Blat : Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu...

Afisate 121 - 150 din 586 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Tie iti place sa vorbesti la telefon, însa nu-l deschizi niciodata pentru ca nu ai prieteni care sa te sune.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]