Cand omul nu are de lucru isi face. Asa si eu. A iesit o bunatate de dulceata, nu foarte dulce dar foarte aromata. Am aranjat borcanele frumos gata pentru a fi oferite drept cadou.
Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici . Piersicile le-am spalat cu periuta ,sa nu ramana nici urma de puf , si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus fructele intr-o oala cu fund gros , am adaugat zaharul ,ghimbirul razuit si zeama de lamaie.
Punem totul pe foc mic si amestecam din cand in cand .
Lasam sa fiaba pana cand scade si are consistent ape care o dorim noi.
Eu am fiert-o in jur de 40 minute ,dar asta depinde de cantitatea de fructe pe care o aveti .
Inainte cu 10 minute de a opri dulceata din fiert am adaugat nucile caju taiate grosier .
Punem dulceata in borcanele sterilizate si uscate , infiletam capacul foarte bine si lasam borcanele la racit invelite intr-o patura .
Pastrati dulceturile la loc intunecat si racoros , de preferinta. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcane de 370ml.