Tort Stracciatella

de Ela68 in Torturi, 4 Iun 2014 | 6177 vizualizari

 

Un tort mic pentru o aniversare mare, cu aroma puternica de menta si lamaie ! La blat m-am inspirat de la "brownie"-urile Paulei.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
    • 200 ml lapte condensat
    • 150 gr ciocolata cu 70 % cacao
    • 50 gr zahar brun
    • 50 gr unt
    • un praf de sare
    • 50 ml iaurt
    • 2 oua mici
    • 60 gr faina
    • 25 ml lichior de ciocolata
  • Crema :
    • 200 gr lapte condensat
    • zeama de l lamaie mare
    • 250 ml smantana lichida Dorna, 35 % grasime
    • 3 linguri zahar pudra
    • 1 ciocolata amaruie cu crema peppermint
    • 2,3 frunzute de menta proaspata
    • 1 foaie gelatina
    Pentru ornat :
    • 1 ciocolata amaruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Stracciatella:

1. Pentru blat, se pun la foc mic laptele condensat cu ciocolata rupta bucatele, sarea,zaharul si untul pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.
2. Se adauga iaurtul si ouale pe rand, lichiorul, apoi faina pe care o incorporam incet cu ajutorul unui tel.
3. Turnam amestecul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul preincalzit pentru 25 minute.Se lasa la racit.
4. Pentru crema, se bate smantana pentru a obtine frisca, se adauga zaharul pudra, apoi laptele condensat si zeama de lamaie.Apoi frunzutele de menta tocata marunt.
5. Foia de gelatina se lasa la inmuiat in putina apa, punandu-se apoi  la Bain-Marie pana ce se dizolva complet. Se toarna peste crema si se amesteca rapid atat cat sa se distribuie uniform.
6.Ciocolata taiata bucatele se adauga peste crema si se amesteca putin pentru a se repartiza in toata compozitia.
7. Se aseaza blatul pe farfurie si se monteaza un inel reglabil. Se toarna crema deasupra si se da la frigider cateva ore pentru a se intari.
8. Se orneaza cu ciocolata sau in functie de preferinte.

TIPS-URI

1

Am utilizat o forma cu diametrul de 22 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Stracciatella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Cris2711 1

06.06.2014, 00:26

Minunat

Ela68 1

06.06.2014, 08:33

multumesc fetelor

Retete cu Margareta Cismasiu 1

12.12.2014, 20:58

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat