Prajitura fina cu crema de branza

de anca_rm in Prajituri, 17 Aug 2016 | 3158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 grame zahar pudra
  • 400 gr faina
  • 4 linguri cacao
  • 250 gr unt de calitate
  • 1 lingurita bicarbonate sodiu
  • 3 oua
  • 3 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • Crema:
  • 250 ml frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr merisoare hidratate in alcool
  • Glazura:
  • 50ml frisca
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • o mana nuci si alune taiate grosier .
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu crema de branza:

Blatul:

Untul il topim pe bain marin , sau in microunde.

Intr-un vas inalt punem untul topit si amestecam pe rand , mixand continu mierea, ouale, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, cacao si faina .  La final adaugam laptele in etape si mixam pana cand obtinem o compozitie fina si omogena.

Aceasta compozitie o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt de dimenisunea 20x30 cm . Cu ajutorul unei palate intindem compozitia uniform .

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si coacem pana cand trece testul scobitorii .

Crema :

O crema simpla dar gustoasa . Eu am hidratat merisoarele in visinata , dar se poate in rom sau orice alt alcool aveti.

Branza de vaci o mixam impreuna cu mascarponele si zaharul . Adaugam frisca lichida si batem pana se intareste bine . Punem merisoarele scurse si omogenizam .

Eu am pus toata crema deasupra blatului si am nivelat bine .

Deasupra am turnat o glazura obtinuta din ciocolata rupta bucatele si topita la foc mic in 50 ml frisca .

Dupa ce am turnat glazura si am nivelat am presarat deasupra nuci si alune taiate mare .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

18.08.2016, 07:39

Delicioasa!

elucubratiiculinare 1

19.08.2016, 09:56

nu refuz o portie

deyutzky 1

18.09.2016, 23:13

Arata suuuper!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si cafea