Pulpe de pui cu castane

de anca_rm in Pui, 12 Oct 2016 | 2719 vizualizari

 

O bunatate de mancare pe care trebuie sa o incercati in aceasta perioada . Este o reteta mai deosebita dar foarte gustoasa.
Castenele sunt acum perfecte pentru a fi incercate in diverse combinatii , iar asta este una din ele . Eu as vrea sa incerc si supa crema de castane , castane confiate si o rulada de carne cu castane .
Din castane se face si faina, iar aceasta este folosita apoi pentru a pregati paine si alte bunatati coapte .
Intr-o zi sigur o sa cumpar sa incerc o prajitura cu faina de castane, dar deocamdata ma opresc  la a scrie aceasta reteta .

 

INGREDIENTE

  • -6 pulpe de pui inferioare (ciocanele )
  • -1 ceapa mare
  • -1 rosie
  • -1 ardei galben
  • -150 gr castane coapte si decojite
  • -sos de soia
  • -pudra ghimbir
  • -piper
  • -2 linguri ulei
  • -100 ml vin alb dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu castane:

Carnea am spalat-o in  apa rece si am curatat-o bine . Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia , putina pudra de ghimbir  si putin piper proaspat rasnit . Le-am amestecat si am pus pulpele. Le-am amestecat bine astfel incat sa fie sos pe fiecare pulpa , pe toata suprafata .

Le-am lasat deoparte

Intr-o tigaie pe foc mic am pus 2 linguri ulei si ceapa taiata ,am lasat la calit 2 minute . Am adaugat ardeiul taiat cubulete si pulpele de pui . Lasam la foc mic pentru 5 minute , dupa care am adaugat vinul alb .

Acoperim cu un capac si in ultimele 10 minute de gatire am adaugat castanele coapte , decojite si taiate si rosia taiata cuburi .

Am mai lasat la foc pentru 10 minute .

Serviti cu piure de cartofi .

 

Castanele le-am copt cu o seara inainte . Inainte sa le pun in tava le-am spalat bine si apoi s-au odihnit cam o jumate de ora in apa ,la inmuiat , am schimbat apa si le-am, mai lasat sa mai stea cam 10 minute . Direct din apa le-am luat si le-am crestat cu un cutit bine ascutit si su grija sa nu ma tai. Le-am asezat in tava si apoi tava am pus-o in cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute . In acest timp le-am mai scuturat din cand in cand . Pentru mine castanele coapte sunt un deliciu si nu ma satur de ele . Stau cu castronul  cu castane coapte in brate , desfac si mananc .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci, smantana si parmezan