Un preparat raw vegan perfect pentru zilele calduroase de vara in care nu avem chef sa pornim cuptorul. Este un preparat fara zahar, fara lapte si cel mai important fara foc , un preparat delicious cu putine calorii.
Am decis sa prepar acest desert pentru oaspetii mei care sunt vegani . Pe langa acest desert am pregatit si ardei umpluti cu linte si legume, un gratin de conopida cu sos de conopida , chiftelute din dovlecel cu quinoa si o salata de vinete cu tofu si ardei copt. .
Punem in apa curmalele si nucile , in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore .
In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat : taratele, curmalele hidratate mierea, scortisoara, untul de cacao lichid si mixam pana obtinem o compozitie omogena su umeda.
Untul de cacao cand il cumparati este in stare solida , eu il pun cu borcanul intr-un vas cu apa pe foc si il lasa sa se faca lichid .
Luam o folie de aluminiu si intindem pe ea , cu mana, aluatul din tarate . Lasam deoparte.
In vasul blenderului punem nucile hidratate , scurse bine de apa , mierea, stafidele,cacao/pudra de roscove, scortisoara si untul de cacao si mixam pana cand avem o compozitie fina . Din cand in cand trebuie sa opriti robotul si sa luati de pe marginile vasului compozitia .
Intindem crema peste blatul de tarate , rulam cu grija si punem la frigider pentru 4-5 ore sau la congelator pentru 1- 2 ore.
Feliem cu un cutit bine ascutit si servim .