O prajitura aromata si foarte gustoasa. Am optat pentru un blat pufos , piscot, umplut cu piure de castane si o budinca de ciocolata facuta in casa . Blatul l-am insiropta cu cafea naturala diluata,iar deasupra am pudrat-o cu cacao din plin pentru o aroma amaruie.
Blat
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele 2 linguri de apa si la lasam deoparte.
Albusurile impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom le batem spuma tare . Trebuie sa fie batute bine astfel incat in momentul cand ridicam paletele mixerului sa ramana un mot.
Adaugam coaja razuita de portocala in albusuri, galbenusurile si apoi treptata amestecand se sus in jos cu o paleta faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt.
Turnam compozitia in tava , nivelam si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute . Pentru a fi siguri ca este copt blatul folosim o cobitoare , daca iese curate atunci este in regula .
Pana cand se coace blatul facem crema .
Intr-o cratita cu fund gros punem amidonul, zaharul , cacao si turnam incet laptele. Trebuie sa amestecam , eu folosesc de obicei un tel para ca sa nu ramana cocoloase. Punem pe foc si amestecam continu pana cand se formeaza o crema groasa . Eu am racit-o rapid, am pus cratita intr-o galeata cu apa foarte rece ,dar se poate lasa sa se raceasca incet.
Cand a fost rece am batut frisca tare si le-am amestecat.
Piureul de castanet l-am decongelat si l-am lasat deoparte sa-si astepte randul.
Intr-o cana am amestecat 70 ml cafea naturala cu apa.
Asamblam :
Blatul l-am taiat cand a fost rece , de preferinta a doua zi, in jumate . Am insiropat cu jumate din cafea , am aintins piureul de castanet si ¾ din crema . Am nivelam .
Jumatatea de blat ramasa am insiropat-o cu cafeluta care mai era in cana , am asezt blatul peste crema . Deasupra am pus restul de crema si am pudrat cu cacao .
Lasam sa se raceasca si servim .
Va doresc pofta buna.