Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2016 | 16442 vizualizari

 

O reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj, simpla ,dar foarte buna. Este speciala pentru cei carora le place spanacul dar si cine nu, sigur o va aprecia dupa ce vor gusta.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj

  • 1 aluat de foietaj
  • 500 gr spanac fiert
  • 200 gr branza telemea de capra
  • 250 gr branza de vaci sau ricotta
  • 100 gr cascaval
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 1 lingurita oregano tocat marunt
  • Extra:
  • 1 ou
  • seminte susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj:

Preparare Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj
Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine . L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat . Se poate folosi spanac congelat .
Aluatul de foietaj pentru tarte sarate l-am lasat sa se decongeleze .
Branza telemea , impreuna cu ricotta si cascavalul razuit le-am amestecat bine impreuna cu ouale si pesmetul , am adaugat frunze de oregano tocate marunt si putin piper .
Am gustat si nu am mai adaugat sare deoarece am avut o branza telemea destul de sarata .
Am pus si spanacul tocat fin si am omogenizat.
Intr-o tava am intins o foaie de aluat de foietaj , am pus deasupra umplutura de spanac si deasupra a doua foaie de foietaj .
Intr-un bol am batut oul cu furculita si am uns bine placinta . Din loc in loc am impuns aluatul si deasupra am presarat seminte de susan .
In cuptorul incins la 180 grade coacem placinta cam 25minute .
Serviti cu cei dragi .
 
Puteti include spanacul si intr-o frumoasa rulada festiva - Rulada aperitiv cu spanac sau intr-o reteta rapida si delicioasa de Paste cu pui si spanac
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac