O colega mi-a adus o bucata de cas destul de mare asa ca am luat tot ce am gasit prin frigider si am facut aceasta placinta . A fost foarte aromata si plina .
Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) ,le lasam sa stea putin sa lase apa.
Pe un gril le calim putin pe fiecare parte si le lasam deoparte.
Casul il maruntim si il amestecam cu ceapa verde taiata rondele, ardeiul rosu taiat cubulete, ardeiul iute taiat si el marunt, smantana si sare dupa gust. Il amestecam bine.
Incepem sa asamblam placinta: Foile de placinta trebuie decongelate ,le desfacem si acoperim cu un prosop ca sa nu se usuce.
Untul il topim si il punem aprope, avem nevoie de el sa ungem foile.
Intr-o tava pe care am uns-o bine cu unt rece am pus doua foi de placinta , le-am uns cu unt si am pus peste ele un sfert din casul amestecat cu legume. Am asezat inca doua foi placinta ,am uns cu unt si am pus jumate din feliile de dovlecel si jumate de cele de vanata si un sfert de cas. Am asezat apoi alte doua foi placinta unse cu unt, o alta parte de cas si iar doua foi cu restul de dovlecel si vanata si ultima parte de cas. Deasupra am pus doua foi placinta si am uns bine cu unt. Cu un cutit am taiat usor foile deasupra si am presarat seminte de mac.
Am folosit o tava de marimea foilor.
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam la copt pana se rumenesc frumos si sunt crocante deasupra, aproximativ 30 minute.