Prajitura cu mere si nuca

de anca_rm in Prajituri, 2 Aug 2016 | 2990 vizualizari

 

O prajitura foarte draga mie , si cum sunt mere suficiente am pus de o tava . S-a evaporate rapid . Aluatul este unul sfarmicios si merge de minune cu umplutura de nuca, mac sau de ce nu branza de vaci.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri untura
  • 100ml lapte
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir
  • Pt umplutura
  • 1.5kg mere
  • zahar (in functie de dulceata merelor si de gustul d-voastra)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri gris
  • 200 gr nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuca:

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura , oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie . Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot)  pana cand obtinem un aluat compact , nelipicios pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri .

Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.

Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Daca sunt foarte zemoase atunci trebuie stoarse .

 Pe foc ,intr-o cratita punem merele impreuna cu zaharul si scortisoara si le calim . Lasam sa se raceasca .

Cand este rece punem grisul si amestecam bine .

Nuca o taiem grosier si o prajim intr-o tigaie. O adaugam in mere .

Ca sa coacem prajitura avem nevoie de o tava de 30x25 cm . Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine .

Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul . Peste asezam merele calite si racite si nivelam . Asezam deasupra jumatea ramasa de aluat ,intepam usor aluatul din loc in loc si dam la cuptorul incins pana se rumeneste usor .

Lasam la racit, pudram cu zahar si servim .

 

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga mai mult gris daca merele sunt foarte zemoase

2

Pe blat se poate presara o lingura de gris pentru a absorbi excesul de zeama

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

02.08.2016, 20:50

Ce as manca cateva bucati, ca tare imi mai place!

Gherca Daniela 1

04.08.2016, 09:13

ce mult imi place!

elucubratiiculinare 1

05.08.2016, 09:19

reteta copilariei mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuca