Tort aniversar (de post)

de Ligia Bxl in Torturi, 7 Mar 2014 | 24094 vizualizari

 

Am facut acest tort de ziua mea.Pentru ca prietena mea tine post am respectat dorintele ei,a fost tare bun,light bun pentru o ora tarzie,il recomand tuturor celor care nu se impaca bine cu dulciurile si grasimile :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 600 gr faina
  • 2 fiole de esenta de vanilie
  • 220 zahar brun
  • 650 ml apa minerala
  • 60 gr cacao
  • 160 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 litru de frisca vegetala
  • 2-3 plicuri gelatina agar agar
  • 250 gr zahar farin
  • 250 gr zmeura
  • Pentru ornat:
  • 150 gr capsuni
  • 100-150 gr de zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina vegetala(6 gr agar agar)
  • cateva alune de padure
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana suc natural de fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar (de post):

Amestec faina,cacaoa si praful de copt.

Separat amestec apa minerala cu zaharul pana se topeste,adauga esenta de vanilie si uleiul.

Amestec partea uscata cu partea lichida si amestec bine pana se incorporeaza toate.

Pun compozitia intr-o tava rotunda detasabila mai mare tapetata cu foaie de copt si dau la copt la cuptorul incalzit inainte.

La final fac testul cu scobitoarea,las la racit blatul si il scot din tava.

Dupa racire impart blatul in doua parti egale si pun inelul tavii detasabile pe un platou.In mijlocul cercului pun partea de sus al blatului taiat si-l insiropez.

Pe marginea inelului peste blat pun capsuni taiate felii subtiri.(vezi poza).

Fac umplutura astfel:bat frisca bine cu zaharul pudra,apoi prepar gelatina conform instructiunilor de plic si o pun in frisca.Amestec bine cu o spatula.

Pun in frisca obtinuta zmeura apoi aceasta compozitie o pun peste blatul insiropat.

Deasupra pun cealalta parte de blat pe care il insiropez usor.

Fac glazura din zmeura astfel:zmeura cu putina apa si zaharul o fierb pana se sfarama si devine cremoasa,dau de pe foc si adaug gelatina,incorpozez si o torn dupa ce scot inelul de pe tort.

Pe deasupra am ornat cu capsuni feliate si cateva alune de padure.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru 2014