De ce sa mai cumparam rosii uscate din comert cand le putem face chiar noi .
Se aleg rosiile bine coapte, de preferat din acelea mai mici si carnoase . Se spala, se taie in jumatati si se curata de partea alba de la codita.
Se aseaza intr-o tava de copt , tapetata bine cu folie de aluminiu; se aseaza cu partea bombata in sus si se dau la cuptorul incins dinainte pentru aproximativ 3 ore.
Rosiile coapte se pun in borcanele uscate intercaland intre straturile de rosii usturoi tocat sau bucati mai mari, Frunze de cimbru si busuioc.
Se toarna ulei si se apasa bine atat cat sa se ridice uleiul deasupra.
Se pune capacul la borcan se aseaza intr-o tava cu margini inalte pe fundul careia ati asezat un prosop .Adaugam apa cat ne perimite inaltimea vasului si punem la cuptor pentru 10 minute din momentul in care continutul borcanelor incepe sa fiarba (se ridica bule). Aceasta operatiune se poate face si pe ochiul aragazului , dar atunci trebuie sa acoperim borcanele cu un prosop.
Se pun in servetele groase, sau in prosoape si se lasa sa se raceasca
Apoi se pun borcanele pentru pastrat intr-un loc uscat si racoros .
1
conserve