O alternative la sarmale :)
Pentru servit -smantana
Se spala si se curata dovleceii.
Se taie si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga.
Pina se umplu cu compozitia de carne, se sareaza putin si se lasa cu gura in jos, sa se scurga pe un prosop .
Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei atat cat sa devina transparenta, apoi se adauga o parte din miezul scos din dovlecei , carnea , ardeiul si le lasam sa se caleasca putin .
Oprim focul si lasam sa se racoreasca.
Se adauga oul si condimentele.
Adauga verdeata tocata marunt si se framanta bine.
Se umplu dovleceii cu carne , deasupra se aseaza o feliuta de rosie .
Se aranjează in tava unsa cu ulei.
Printre dovleceii umpluți se pune si restul de miez si se toarna sucul de rosii.
Se da la cuptor (sau se poate lasa sa fiarba pe foc ).
Se adauga apa calduta daca mai este nevoie.
Se servesc cu smantana.