Acesti biscuiti trebuie sa recunosc sunt preferatii mei
Reteta o am de la nepoata mea care din pacate acum nu prea mai are timp sa gateasca
Faina o cernem impreuna cu praful de copt. Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie putin .
Untul ajuns la temperature camerei impreuna cu 100gr zahar si galbenusurile le amestecam pana obtinem o crema. Adaugam faina si cacao si framantam cu mana pana obtinem un aluat lipicos . Punem acest aluat in frigider intr-o folie de plastic si lasam 1 h.
In acest timp pregatim o tava , o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.
Scoatem aluatul din frigider si modelam cu mana bile de marimea dorita ( eu iau cam cat o nuca mare ) . Intr-o farfurie in care am pus zahar (50 gr ) punem bilele si le apasam usor facand in mijloc o groapa( nu pana cand ajunge la farfurie , numai putin deasupra ). Luam de acolo biscuitul si il punem in tava tapetata cu hartie.
Dam la cuptor . Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor si mai apasam putin acolo unde a fost gaura. Dam din nou la cuptor pentru inca 5 minute .
Scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii pe ea la racit .
Intr-o craticioara punem ciocolata alba cu frisca la topit. In fiecare gaura din biscuit punem cu lingurita ciocolata topita alba . Si lasam sa se raceasca .
Daca ii luati din tava si ii puneti suprapusi se vor lipi .
1
biscuiti buni langa o ceasca de cafea
2
buni pentru copii
3
sa luati in calcul si ora aceea pe care trebuie sa stea la frigider