Trufe cremoase

de anca_rm in Prajituri, 18 Oct 2013 | 7894 vizualizari

 

Sunt ciocolatoase .

 

INGREDIENTE

  • -300 gr ciocolata
  • -150 ml frisca
  • -100 gr unt
  • -100 gr cacao
  • -3 lingurite lichior, gin , coniac (optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe cremoase:

Frisca o punem pe bain marin

Cand se incalzeste punem in ea ciocolata rupta si amestecam putin

Adaugam untul taiat cubulete si oprim focul.

Amestecam pana cand se topeste toata ciocolata si untul .

Dupa ce se racoreste putin punem bautura alcoolica , amestecam

Se da la frigider pana a doua zi .

Pe o farfurie, fund de lemn sau direct de masa punem cacao .

Luam din compozitia scoasa de la frigider cate o lingurita si o dam prin cacao.

In mijlocul trufei se poate pune visina din visinata, alune, migdala, stafide .

Trebuie sa lucram repede ca sa nu se incalzeasca untul si sa se inmoaie prea tare compozitia , daca se intampla asta nu o sa mai putem lucre cu el.

Punem trufele de o farfurie si dam din nou la frigider pana cand se servesc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe cremoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trufe cu biscuiti si ciocolata