Pasta de ridiche neagra

de anca_rm in Salate, 10 Oct 2013 | 13388 vizualizari

 

Ridichea neagra este cunoscuta inca din Egiptul antic si a fost introdusa in Europa de catre romani . Are efecte benefice continand vitamina B si C , calciu iod, magneziu, fier .
Este recomandata in litiaza biliara , insuficienta renala ,afectiuni pulmonare, tuse, reumatism , boli de piele, alergii si probabil mai sunt si altele
Ajuta digestia si este un laxativ natural .

Nu este o reteta deosebita si nici grea , dar am zis ca poate e utila cuiva .

 

INGREDIENTE

  • 1 ridiche neagra
  • 200 gr smantana
  • sare
  • 2 lunguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ridiche neagra:

Ridichea o curatam de coaja si o spalam in apa rece . O dam pe razatoarea mica si o punem sa stea cu sare cam 20 minute(puneti un pic de sare , se poate adauga ulterior ).

Dupa 20 minute cu ajutorul blenderului o facem pasta (daca se doreste se poate stoarce sucul lasat de ridiche), adaugam uleiul de masline si smantana . Amestecam bine si acum se poate gusta de sare . Punem pasta la frigider .

Se serveste pe paine .

Daca se doreste in loc de smantana se poate face maioneza , eu personal evit maioneza .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ridiche neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (26)

Panacris 1

10.10.2013, 19:35

Laura

Bunica 1

10.10.2013, 19:46

Buna pasta de ridiche!

Rocsi 1

10.10.2013, 22:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati