Pasta de ridiche neagra

de anca_rm in Salate, 10 Oct 2013 | 12713 vizualizari

 

Ridichea neagra este cunoscuta inca din Egiptul antic si a fost introdusa in Europa de catre romani . Are efecte benefice continand vitamina B si C , calciu iod, magneziu, fier .
Este recomandata in litiaza biliara , insuficienta renala ,afectiuni pulmonare, tuse, reumatism , boli de piele, alergii si probabil mai sunt si altele
Ajuta digestia si este un laxativ natural .

Nu este o reteta deosebita si nici grea , dar am zis ca poate e utila cuiva .

 

INGREDIENTE

  • 1 ridiche neagra
  • 200 gr smantana
  • sare
  • 2 lunguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ridiche neagra:

Ridichea o curatam de coaja si o spalam in apa rece . O dam pe razatoarea mica si o punem sa stea cu sare cam 20 minute(puneti un pic de sare , se poate adauga ulterior ).

Dupa 20 minute cu ajutorul blenderului o facem pasta (daca se doreste se poate stoarce sucul lasat de ridiche), adaugam uleiul de masline si smantana . Amestecam bine si acum se poate gusta de sare . Punem pasta la frigider .

Se serveste pe paine .

Daca se doreste in loc de smantana se poate face maioneza , eu personal evit maioneza .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ridiche neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati