Este o salata care se poate prepara in multe moduri si se poate folosica si aperitiv asa cum este , sau se pot umble ardei, rosiii etc .
Pregatim ingredientele :
-surimi ii scoatem din folia in care sunt impachetate batoanele si il lasam la decongelat
- porumbul il punem intr-un strecurator si il dam sub un jet de apa
-ouale le punem la fiert (le firbem 5 minute )
-usturoiul il curatam si zdrobim
Batoanele de surimi le taiem in jumate pe lungime si dupa aceea cubulete mici.
Ouale fierte si racite le decojim , pastram un galbenus si restul le taiem cubulete mici. Eu am folosit oua de casa si a rezultat un preparat foarte galben :(.
Intr-un vas punem surimi , ouale , usturoiul si porumbul si pregatim iaurtul .
Intr-un vas mic frecam galbenusul pus deoparte cu lingurita de mustar , cu sare si piper , iar peste ele adaugam iaurtul grecesc . ( in locul acestui amestecam se poate pune maioneza)
Turnam sosul peste surimi, porumb si oua si amestecam usor. Decoram si dam la frigiser pentru cel putin 1 ora .
Pofta Mare !!!