Cotlet de porc la cuptor

de anca_rm in Porc, 23 Sep 2013 | 8951 vizualizari

 

Asa imi place mie carnea de porc , si de cate ori pun mana pe cate o bucata frumoasa de carne o gatesc in felul asta

 

INGREDIENTE

  • O bucata cotlet porc fara os
  • Sare
  • Piper
  • Putin ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la cuptor:

Cotletul de porc cu putina grasime il ungem cu putin ulei pe toate partile . Pe un fund de lemn punem sare si piper si rostogolim cotletul prin ele in asa fel incat sa se prinda bine pe toate partile condimentele . (Precizes ca eu am folosit un cotlet de 1.5 kg si am pus o lingurita jumate de sare , si jumate de lingurita piper . )

Intr-o tigaie pusa la incins (tigaie antiaderenta ) punem cotletul la prajit , pentru cateva minute pe o parte si pe alta . Nu punem ulei in tigaie . Il lasam sa se rumeneasca ca si  in imaginea nr.3.

Dupa ce cotletul se rumeneste pe toate partile il mutam in tava , il acoperim cu folie de aluminium si dam la cuptor . Dupa o ora il scoatem si il servim alaturi de garniture preferata .

Sosul care se formeaza l-am luat separat intr-un castron mic si am pus peste carnea feliata.

Eu am pus la cuptor legume : cartofi, morcovi si sfecla rosie . Am curatat legumele , le-am taiat si le-am asezat intr-o tava . Am pus putin ulei, sare si piper si le-am acopeit cu folie de aluminiu.

Va doresc POFTA MARE !!!!

 

TIPS-URI

1

mancare din carne

2

carne de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii