Este un tortulet usor si racoritor . Arata tare bine , nu trebuie ornat intr-un mare fel .
Merele le spalam , le curatam de coaja si scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte .
Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar.
Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi ,
Umplem cu gem merele, nuca macinata, stafide sau orice altceva si dam la cuptor pentru 20-25 minute.
Intre timp pregatim aluatul (dupa aproximativ 15 minute de cand am pus merele in cuptor):
-separam albusurile de galbenus
-albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , adaugam zaharul si batem pana se intareste spuma din nou
-lasam deoparte mixerul si adaugam galbenusurile si zaharul vanilat , amestecam prin rasturnare ( sa nu se sparga bulele de aer din albusuri ) , adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt . Amestecam pana cand se incorporeaza bine faina.
Scoatem tava cu mere din cuptor si turnam aluatul peste ele (merele trebuie sa fie moi ) si dam din nou la cuptor . Facem testul cu scobitoarea .
Scoatem din cuptor tava , o lasam sa se raceasca putin si rasturnam praiitura pe un platou.
Dam la frigider pentru 2 ore si servim cu frisca .