publicat la 07.12.2013
publicat la 07.12.2013
publicat la 07.12.2013
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Cozonac de post cu crema Nutella de casa
Pt aluat : - facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul - framantam pana obtinem un aluat care...
Cornulete cu rahat (de post)
-fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine. -amestecam margarina cu zaharul pudra, adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar. -dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert. -punem si faina si...
Estonian Kringel (de post)
Pt aluat : - facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul - framantam pana obtinem un aluat care...
Cozonac Rosenkrantz - de post
ALUATUL: - facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si coaja de lamaie si apa in care am topit zaharul si framantam un aluat potrivit de tare pe care il lasam...
Amandina de post by Lavinia
BLATUL: - intr-un bol amesteca ingredientele uscate peste care se toarna cele lichide amestecate cat sa se omogenizeze - tapeteaza o tava (30/20 cm) cu hartie de copt si coacem 2 blaturi din aceasta compozitie in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 35...
Coronita cu carne tocata
ALUAT: - se cerne faina si se aseaza intr-un vas unde vom framanta aluatul - se face o maia din drojie 2 linguri de lapte si zaharul si se lasa putin la crescut - se incalzeste laptele fara a-l fierbe si se adauga sarea si margarina pentru a se topi - peste faina se adauga maiaua,...
Cozonac Rosenkrantz
- caramelizam 10 linguri zahar si captusim cu acest caramel o cratita cu diametrul de 24 cm si o lasam deoparte - dizolvam drojdia in putin lapte cald si 3 linguri zahar si lasam la dospit 15 min - intr-un lighenas pt framantat punem faina cernuta peste care adaugam maiaua, ouale,...
Prajitura cu gem si foi de cartofi
- am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am fiert, iar dupa ce s-au mai racit i-am pasat - am adaugat in piure faina, margarina la temp camerei frecata cu zaharul si praful de copt - am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in 3 bucati, iar intr-una din bucati am incorporat...
Varza murata cu carnaciori afumati si carne de curcan la cuptor
- se caleste in ulei cu putina apa carnatii si pieptul de pui taiat bucati potrivite - dupa ce s-au calit putin se mai adauga 100 ml apa si se mai lasa 10 min sa fiarba cu capac la foc mic - varza tocata se adauga in cratita peste carnaciori si se lasa sa fiarba 10-15 min, se presara...
Fursecuri glazurate cu ciocolata
- amestecam toate ingredientele lichide la mixer - incorporam faina cu o lingura - punem cu un pos sau cu lingurita cum am facut eu din lipsa de timp aluat in tava tapetata cu hartie copt - dam tava la cuptor la foc mediu pentru 10-15 min pana se rumenesc pe margine - se topeste...
Tarta cu fructe si budinca de vanilie
ALUAT: - am framantat un aluat din toate ingredientele, l-am infasurat in folie alimentara si l-am lasat la frigider 30 min. - am luat aluatul de la rece si l-am intins in tava de tarta unsa cu unt inclusiv pe marginile acesteia, l-am intepat cu furculita si l-am copt 10-15 min la 180...
Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)
BLAT: - am amestecat faina cu cacaua si praful de copt si sarea - am mixat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si am adaugat galbenusurile pe rand apoi uleiul, coaja de portocala si am omogenizat. - peste albusuri am adaugat compozitia de ingradiente uscate, adica faina...
Bomboane ninse
- apa se fierbe cu zaharul, se obtine un sirop in care se incorporeaza cacaua si se mai fierbe putin - se ia de pe foc si se adauga nuca macinata, rahatul taiat marunt, stafidele tinute in prealabil in rom si esenta de rom, iar la final se adauga biscuitii si se amesteca bine. - se formeaza...
Cartofi de cacao
- se fierbe cafeaua strecurata de zat cu zaharul si cacaua si se lasa sa se raceasca - se amesteca nucile cu biscuitii, se adauga amestecul de cafea cu cacao in care s-a amestecat si romul si se omogenizeaza bine - Se formeaza cu mana unsa cu putin ulei pentru a nu se lipi compozitia...
Chec cu nuca si stafide
- se bate uleiul cu zaharul, se adauga otetul, apa, esentele si sarea si se omogenizeaza totul - se adauga faina amestecata cu praful si bicarbonatul si se amesteca bine - 2/3 din compozitie se da deoparte iar in 1/3 ramasa se incorporeaza cacaua - se unge tava de chec cu ulei si se...
Desert prajitura 10 de post
Foi: Amesteca faina cu apa, sucul de rosii, uleiul, zaharul, amoniacul si sare si framanta un aluat potrivit de tare. Imparte aluatul in 4 bucati egale si intinde pe rand patru foi care se coc pe dosul tavii, la foc potrivit, 8-10 minute. Crema 1: Adauga faina si zaharul si un praf de...
Aperitiv cu masline - de post
- se dezgheata foietajul la temperatura camerei - se portioneaza in dreptunghiuri pe care se aseaza pe o jumatate maslinele taiate in felii, se acopera cu cealalta jumatate si se preseaza pe margini cu o furculita pentru a se lipi si a avea un aspect placut - se aseaza in tava cu hartie de...
Cornulete fragede cu bors - de post
- se amesteca intr-un vas uleiul, borsul si drojdia - intr-un castron se amesteca faina cu sare , zahar, esentele si se adauga amestecul lichid cate putin framantand un aluat maleabil, nelipicios - se intinde aluatul intr-o foaie rotunda graosa de 1 cm si se taie foaia in 2 buc, apoi in 4,...
Briose cu stafide si ciocolata - de post
- pentru inceput punem stafidele la inmuiat in rom (eu le-am spalat si le-am lasat in putina apa) - amestecam uleiul cu zaharul si turnam treptat apa si otetul - incorporam faina amestecata cu sare, praf de copt si bicarbonat si omogenizam - adaugam stafidele si amestecam bine - punem...
Saleuri cu mac si chimen - de post
- se decongeleaza foietajul si se taie in fasii de 1 cm si se aseaza in tava pe hartie de copt - se umezesc cu putina apa fasiile si se presara mac, chimen si sare (daca le preferati mai sarate) - se dau la cuptor si se coc 15-20 min la 200 grade
Rulouri cu mere - de post
- merele se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat (si putina scortisoara daca va place) si se calesc putin pana mai scade din zeama - se ung 2-3 foi placinta cu ulei intre ele, se aseaza 2-3 linguri compozitie de mere pe o latura a foilor si se ruleaza, iar ruloul obtinut se aseaza in tava de...
Negresa cu nuca si stafide - de post
- se amesteca toate ingredientele uscate cu cele lichide - se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina - se da la cuptor pentru 40-45 minute la foc mediu - se taie dupa ce s-a racit si se poate pudra cu zahar numai la servire sau glazura cu o glazura facuta din - zahar...
Tarta cu gem de gutui - de post
- pregatim aluatul din faina, margarina batuta spuma cu zaharul, esenta vanilie un praf sare si 1/2 cana apa rece - framanatam aluatul si il impartim in 2 bucati - din prima bucata intindem o foaie pe care o asezam in tava unsa cu ulei si tapeteta cu faina, peste care punem gemul si nuca...
Potcoave cu nuca - de post
- margarina la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie - adaugam nucile, romul si faina treptat si framantam cu mana pana se incorporeaza bine toata faina si obtinem un aluat - formam o bagheta cu mainile si o taiem in felii mici - fiecare felie o rulam si o...
Tarta cu mere si iaurt
- se bat ouale cu zaharul si praful de sare cam 2-3 minute - se adauga iaurtul/laptele acru, uleiul si esenta si se amesteca bine - se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine - in final se adauga cele 2 mere taiate cuburi si se amesteca din nou cu o lingura...
Briose cu alune si ciocolata - de post
- se amesteca uleiul cu zaharul, se toarna treptat apa si otetul, apoi coaja de portocala rasa - faina amestecata cu sare si praf de copt si bicarbonat se adauga treptat in compozitia de apa si ulei - se aseaza in forme de briose de hartie, speciale, asezate in tava de la aragaz cate o...
Eclere cu crema de budinca
Eclere: - intr-o cratita punem la fiert uleiul apa si zaharul, iar cand clocoteste adaugam faina si amestecam bine pana obtinemun aluat omogen pe care il lasam sa se raceasca bine - in aluatul rece adaugam pe rand ouale amestecand bine cu o lingura dupa fiecare ou adaugat pana se...
Budinca de legume cu carne
- pui la fiert carnea de pui, morcovii, telina si apoi cartofii intregi toate in apa cu putina sare, iar dupa ce s-au fiert si racit se taie cat mai marunt. - separat calesti ceapa cu rosiile si ardeii taiate cubulete mici pana se inmoaie bine. - amesteci toate ingredientele, le potrivesti...
Varza à la Cluj
- spalam varza, o taiem fideluta, o frecam cu sare si o inabusim cu ulei si apa - curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei pana se aureste apoi adaugam carnea tocata, potrivim de sare si piper si le inabusim impreuna adaugand apa daca e nevoie - spalam orezul si il fierbem in 2...
Salata de vinete cu maioneza
- se toaca vinetele cu tocatorul de lemn sau la blender - se face o maioneza din galbenusul fiert si cel crud frecate cu putina sare , mustar, zeama de lamaie, iar uleiul il turnam cate putin in timp ce frecam maioneza pana se incorporeaza tot - amestecam vinetele cu maioneza bine si...