Super si incredibil de pufos-crocant si aromat si ce este mai greu de crezut e ca este de post!
ALUATUL:
- facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min
- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si coaja de lamaie si apa in care am topit zaharul si framantam un aluat potrivit de tare pe care il lasam deoparte
CARAMELUL:
- intr-o cratita cu diametrul de 25 cm caramelizam zaharul si ungem peretii acesteia cu caramelul obtinut si lasam deoparte pana se mai raceste putin
UMPLUTURA:
- frecam margarina la temperatura camerei cu zaharul pana se incorporeaza bine
ASAMBLARE:
- aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara care se unge cu margarina cu zahar si se presara nuca iar apoi se preseaza usor cu palmele pentru a se lipi nuca de margarina,
- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati care se aseaza in cratita cu caramel cu taietura in sus in forma de floare si se lasa la crescut o ora
- se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute , depinde de cuptor
- se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pentru a nu se intari caramelul
POFTA BUNA nu va mai urez ca o sa aveti cu siguranta....:))
1
se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pentru a nu se intari caramelul