Tarta cu gem de gutui - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 20 Noi 2012 | 12945 vizualizari

 

Este o tarta minunata si aromata care nu cere mare efort si timp dar iese delicioasa si la mine a fost foarte apreciata. Cand prajitura se raceste este putin crocanta, dar a doua zi cand blatul se inmoaie devine foarte frageda.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 250 gr gem gutui/prune,caise
  • 100 gr nuca macinata
  • un praf sare
  • esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de gutui - de post:

- pregatim aluatul din faina, margarina batuta spuma cu zaharul, esenta vanilie un praf sare si 1/2 cana apa rece

- framanatam aluatul si il impartim in 2 bucati

- din prima bucata intindem o foaie pe care o asezam in tava unsa cu ulei si tapeteta cu faina, peste care punem gemul si nuca macinata presarata pe toata suprafata gemului

- din a doua jumatate de aluat intindem o foaie pe care o taiem fasii de 1 cm pe care le aranjam in forma de grilaj peste tarta

- dam tava la cuptor 1o minute la foc iute dupa care micsoram focul la mediu si o lasam pana se rumeneste - aproximativ 35 minute

- cand s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar numai la servire.

TIPS-URI

1

in loc de grilaj se poate da coca prin razatoare si presarata pe deasupra cu nuca rupta in bucati; este foarte aspectuasa si gustoasa si asa deoarece nuca se prajeste putin si are un gust minunat - eu am incercat si asa-

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de gutui - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si gem de mere