Este o tarta minunata si aromata care nu cere mare efort si timp dar iese delicioasa si la mine a fost foarte apreciata. Cand prajitura se raceste este putin crocanta, dar a doua zi cand blatul se inmoaie devine foarte frageda.
- pregatim aluatul din faina, margarina batuta spuma cu zaharul, esenta vanilie un praf sare si 1/2 cana apa rece
- framanatam aluatul si il impartim in 2 bucati
- din prima bucata intindem o foaie pe care o asezam in tava unsa cu ulei si tapeteta cu faina, peste care punem gemul si nuca macinata presarata pe toata suprafata gemului
- din a doua jumatate de aluat intindem o foaie pe care o taiem fasii de 1 cm pe care le aranjam in forma de grilaj peste tarta
- dam tava la cuptor 1o minute la foc iute dupa care micsoram focul la mediu si o lasam pana se rumeneste - aproximativ 35 minute
- cand s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar numai la servire.
1
in loc de grilaj se poate da coca prin razatoare si presarata pe deasupra cu nuca rupta in bucati; este foarte aspectuasa si gustoasa si asa deoarece nuca se prajeste putin si are un gust minunat - eu am incercat si asa-