Amandina de post by Lavinia

de Georgiana78 in Prajituri, 19 Noi 2013 | 21821 vizualizari

 

Multumesc Laviniei pt reteta minunata!
Este un dulce super ciocolatos si aromat .....nici nu zici ca este de post! Fetitele mele au spus uaaaaau ....asa ca .....!:)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 cani faina
  • o cana jumatate zahar
  • jumatate cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat
  • jumatate lingurita sare
  • 2 cani apa
  • jumatate cana ulei
  • 2 lingurite otet
  • SIROP:
  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 400 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 linguri cacao
  • o fiola esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 100 gr. zahar
  • 20 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina
  • putina esenta rom
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina de post by Lavinia:

BLATUL:

- intr-un bol amesteca ingredientele uscate peste care se toarna cele lichide amestecate cat sa se omogenizeze

 - tapeteaza o tava (30/20 cm) cu hartie de copt si coacem 2 blaturi din aceasta compozitie in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 35 de minute

SIROPUL: 

- am fiert apa cu zaharul pana s-a topit , am racit putin dupa care am adaugat romul si am lasat la racit

CREMA: 

- margarina la temperatura camerei am mixeat-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana am obtinut o crema spumoasa am adaugat esenta de rom si am mai mixat cateva secunde.

ASAMBLARE:

- pe o tava am pus un blat si l-am insiropat

- peste blat am pus crema si niveleaza bine(mai opreste 2-3 linguri pentru decor)

- am acoperit cu al doilea blat l-am insiropat si am dat prajitura la frigider pana s-a intarit crema.(2-3 ore)

- indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite (mie mi-au iesit 15 bucati)

GLAZURA:

- am fiert apa cu zaharul si cacaua pana s-a legat putin, am luat craticioara de pe foc, am  adaugat margarina iar cand s-a mai racit putin si esenta rom si am lasat sa se raceasca putin apoi am turnat glazura peste prajitura portionata si am ornat cu crema ramasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post by Lavinia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Georgiana78 1

20.11.2013, 23:44

Alexandra_Marina, asa este....numai sa vrei sa ti post....!

Georgiana78 1

20.11.2013, 23:45

iri_love asa este!

Georgiana78 1

20.11.2013, 23:46

krysty
Alina Ursulina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu visine si nuca