Amandina de post by Lavinia

de Georgiana78 in Prajituri, 19 Noi 2013 | 21990 vizualizari

 

Multumesc Laviniei pt reteta minunata!
Este un dulce super ciocolatos si aromat .....nici nu zici ca este de post! Fetitele mele au spus uaaaaau ....asa ca .....!:)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 cani faina
  • o cana jumatate zahar
  • jumatate cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat
  • jumatate lingurita sare
  • 2 cani apa
  • jumatate cana ulei
  • 2 lingurite otet
  • SIROP:
  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 400 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 linguri cacao
  • o fiola esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 100 gr. zahar
  • 20 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina
  • putina esenta rom
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina de post by Lavinia:

BLATUL:

- intr-un bol amesteca ingredientele uscate peste care se toarna cele lichide amestecate cat sa se omogenizeze

 - tapeteaza o tava (30/20 cm) cu hartie de copt si coacem 2 blaturi din aceasta compozitie in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 35 de minute

SIROPUL: 

- am fiert apa cu zaharul pana s-a topit , am racit putin dupa care am adaugat romul si am lasat la racit

CREMA: 

- margarina la temperatura camerei am mixeat-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana am obtinut o crema spumoasa am adaugat esenta de rom si am mai mixat cateva secunde.

ASAMBLARE:

- pe o tava am pus un blat si l-am insiropat

- peste blat am pus crema si niveleaza bine(mai opreste 2-3 linguri pentru decor)

- am acoperit cu al doilea blat l-am insiropat si am dat prajitura la frigider pana s-a intarit crema.(2-3 ore)

- indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite (mie mi-au iesit 15 bucati)

GLAZURA:

- am fiert apa cu zaharul si cacaua pana s-a legat putin, am luat craticioara de pe foc, am  adaugat margarina iar cand s-a mai racit putin si esenta rom si am lasat sa se raceasca putin apoi am turnat glazura peste prajitura portionata si am ornat cu crema ramasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post by Lavinia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)