O prajitura fina, aromata, delicioasa si ieftina, ca sa nu mai spunem ca este si de post!
Nu-mi vine sa cred ca am reusit sa mai pun si eu o reteta....este facuta din postul Pastelui ...asa ca sa nu imi cereti ca nu am...:))
Scuzati pozele dar mi s-a stricat aparatul foto si sunt facute cu telefonul....unul din motivele pt care nu am mai postat retete...!:(
ALUAT
UMPLUTURA:
GLAZURA:
- am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am fiert, iar dupa ce s-au mai racit i-am pasat
- am adaugat in piure faina, margarina la temp camerei frecata cu zaharul si praful de copt
- am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in 3 bucati, iar intr-una din bucati am incorporat cacaua
- intr-o tava unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina, se intinde o foaie din aluatul alb, se unge cu gem, punem foaia cu cacao intinsa, o ungem si pe ea cu gem, iar la sfarsit ultima foaie alba.
- dam prajitura la cuptor 25-30 minute
Glazura:
- amestecam zaharul cu apa si cacaua, le fierbem pe foc mic 5 min., adaugam uleiul si mai dam intr-un clocot - doua
- glazura se toarna fierbinte peste prajitura coapta si racita bine si dupa ce glazura s-a intarit se poate taia in bucati si forme preferate
Pofta buna!
Incercati-o si nu veti regreta......!