Un aperitiv minunat, aspectuos si savuros!
ALUAT:
- se cerne faina si se aseaza intr-un vas unde vom framanta aluatul
- se face o maia din drojie 2 linguri de lapte si zaharul si se lasa putin la crescut
- se incalzeste laptele fara a-l fierbe si se adauga sarea si margarina pentru a se topi
- peste faina se adauga maiaua, laptele cu margarina si oul si se framanta un aluat pana se incorporeaza faina
- se intinde o foaie in forma de tarta sau alta tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se aseaza pe marginile foii ca o coronita umplutura pregatita astfel:
UMPLUTURA:
- se bat ouale cu sare si condimente
- se toaca marunt verdeata
- se amesteca carnea cu ouale si verdeata
In mijlocul foii care a ramas gol se taie aluatul in 6 triunghiuri care se trag de la varf peste umplutura formandu-se astfel coronita care se unge cu oul batut cu putina sare si se da la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30-40 minute