Potcoave cu nuca - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Noi 2012 | 6843 vizualizari

 

Reteta lui Miremirc careia ii multumesc pt. ca orice reteta am ales sa gatesc de la ea a iesit minunat....nu am dat gres niciodata...!
Niste biscuitei/fursecuri foarte gustosi si aromati si sanatosi!
Fetitele mele care m-au ajutat la modelerea lor.....i-au mancat cu mare pofta si placere....!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr nuci macinate
  • 250 gr margarina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta rom
  • 100 gr zahar pudra (merge si cu cel tos)
  • un praf de sare
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru tavalit biscuitii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave cu nuca - de post:

- margarina la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie

- adaugam nucile, romul si faina treptat si framantam cu mana pana se incorporeaza bine toata faina si obtinem un aluat

- formam o bagheta cu mainile si o taiem in felii mici

- fiecare felie o rulam si o taiem in 4, iar aceste 4 rulouri micute le curbam spre interior, formand potcoavele si le asezam in tava

- dam tava la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit

Atentie! - dupa 10 minute ne uitam la ele sa nu se arda deoarece se coc foarte repede. Nu asteptati sa prinda o culoare mai inchisa pentru ca isi vor scimba gustul (vor deveni mai amarui), si se vor intari foarte tare dupa ce se racesc!

- dupa ce s-au racorit putin se tavalesc cu grija prin zaharul pudra.

 

 

TIPS-URI

1

se pot pastra si timp mai indelungat intr-o cutie de fursecuri-metalica, dar si in casoleta de plastic inchisa bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave cu nuca - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu jeleu