Reteta lui Miremirc careia ii multumesc pt. ca orice reteta am ales sa gatesc de la ea a iesit minunat....nu am dat gres niciodata...!
Niste biscuitei/fursecuri foarte gustosi si aromati si sanatosi!
Fetitele mele care m-au ajutat la modelerea lor.....i-au mancat cu mare pofta si placere....!
- margarina la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie
- adaugam nucile, romul si faina treptat si framantam cu mana pana se incorporeaza bine toata faina si obtinem un aluat
- formam o bagheta cu mainile si o taiem in felii mici
- fiecare felie o rulam si o taiem in 4, iar aceste 4 rulouri micute le curbam spre interior, formand potcoavele si le asezam in tava
- dam tava la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit
Atentie! - dupa 10 minute ne uitam la ele sa nu se arda deoarece se coc foarte repede. Nu asteptati sa prinda o culoare mai inchisa pentru ca isi vor scimba gustul (vor deveni mai amarui), si se vor intari foarte tare dupa ce se racesc!
- dupa ce s-au racorit putin se tavalesc cu grija prin zaharul pudra.
1
se pot pastra si timp mai indelungat intr-o cutie de fursecuri-metalica, dar si in casoleta de plastic inchisa bine