Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)

de Georgiana78 in Prajituri, 26 Feb 2013 | 13963 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult combinatia si am zis sa o incerc si nu mi-a parut rau deloc!
Desi eu am inlocuit mandarinele cu portocale, a fost un deliciu, o prajitura fina si aromata, minunata ce sa mai spun! Multumesc Motan pentru inspiratie !

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf sare

CREMA:

  • 300g branza de vaci
  • 3 linguri zahar pudra
  • 25g unt
  • 4 portocale
  • 1 lingurita gelatina
  • 300ml frisca lichida
  • esenta de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan):

BLAT:

 - am amestecat faina cu cacaua si praful de copt si sarea

 - am mixat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si am adaugat galbenusurile pe rand apoi uleiul, coaja de portocala si am omogenizat.

- peste albusuri am adaugat compozitia de ingradiente uscate, adica faina si celelalte si am amestecat de sus in jos pana s-au incorporat

 - am turnat compozitia inntr-o tava dreptunghiulara de 25/15 tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 grade pentru 30 min.

 - am scos blatul din tava si l-am  lasat la racit.

 

CREMA:

 - am inmuiat gelatina in 2-3 linguri de zeama de portocala apoi se dizolva pe baie de abur.

 - portocalele se curata de coaja  si se taie in bucati mici.

 - am batut frisca si am pus esenta de portocale.

 - am mixat branza de vaci cu zaharul pudra si untul pana am obtinut o crema omogena.

 - am adaugat galatina racita, portocalele si 2/3 din frisca batuta si se amesteca bine.

 

ASAMBLARE:

 - tava pe care am folosit-o pentru coacerea blatului am tapetat-o cu folie alimentara, am pus crema in tava, am nivelat iar deasupra am asezat blatul pe care l-am apasat bine.

 - se  aseaza la frigider pana se incheaga crema bine, eu am lasat-o de seara pana dimineata.

 - am rasturnat prajitura pe platou si am ornat-o dupa imaginatie.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu capsuni