Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Separat, curata merele de coaja si semninte, apoi taie-le bucati.
Pune zaharul intr-o tava rotunda (cea in care vei face tarta) si lasa-l sa se caramelizeze.
Cand zaharul s-a topit, adauga si untul si amesteca energic.
Asaza...
Taie bagheta in felii potrivit de groase, apoi pregateste un sos din oua, frisca lichida, lapte si zahar.
Trece feliile de bagheta prin compozitia de lapte, apoi pune-le la prajit intr-o tigaie in care ai topit o lingura de unt.
Lasa friganelele sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, iar...
Pune untul la topit intr-o tigaie incapatoare, apoi aseaza felii de ananas din compot si presara peste ele zahar tos. Lasa totul la foc mic.
Intre timp, pregateste crema de branza, astfel: mixeaza branza cu zahar pudra pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga coaja de citrice si continua...
Pregateste mai intai un chec simplu, amestecand toate ingredientele cu mixerul si turnand apoi compozitia intr-o tava de chec, care va sta la copt circa 25 de minute. Poti, de asemenea sa cumperi un chec gata preparat din comert.
Pune alunele si zaharul sa se caramelizeze intr-o tigaie...
Mixeaza ouale cu zaharul, adauga uleiul, apoi incoporeaza faina cernuta si amoniacul.
Framanta totul bine, pana obtii o compozitie omogena, nelipicioasa.
Unge forma speciala de nuci cu putin ulei, apoi pune-o sa se incinga pe flacara aragazului.
Intre timp, formeaza mici bilute de aluat,...
Tiramisu reţetă cu blat
Prima data rumenim usor alunele de padure.
Punem zaharul intr-o craticioara iar cand acesta este complet topit si are o culoare frumoasa aurie, adaugam alunele de padure. Amestecam bine, astfel incat sa imbracam alunele complet in zahar, stingem focul si le...
Pune la fiert 700 ml laptele cu zaharul si scortisoara. Cand incepe sa fiarba adauga orezul si amesteca. Lasa totul sa fiarba, timp de 25 minute, la foc mic, amestecand des.
Cand orezul e fiert "al dente" , adauga amidonul dizolvat in restul de lapte mai fierbe-l 2-3...
Mixeaza ouale cu zaharul, adauga coaja de citrice si uleiul; incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si continua mixarea pana la obtinerea unui aluat omogen.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi lasa totul la foc mediu, circa 20 de minute.
Intre...
Separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile mixeaza-le cu zahar pana ce obtii o compozitie spumoasa.
Separat, ,galbenusurile se mixeaza cu margarina,dupa care se adauga albusurilor,si se mixeaza bine.Se pune si lichiorul de oua, apoi se adauga si faina si praful de copt,iar la sfarsit...
1. Intr-un castron incapator mixam ouale cu zaharul, coaja rasa de lamaie , apa clocotita si untul topit, apoi adaugam faina cernuta (amestecata cu praful de copt).
2. Din aluatul obtinut pastram cam 1/3 pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate faramita....
1. Taiem cozonacul cubulete...separat, intr-un ibric preparam un fel de glazura din unt, lapte, ciocolata neagra, zahar pudra si cacao. Topim aceste ingrediente la foc mic, apoi le turnam peste cozonac! compozitia obtinuta o lasam putin la racit, apoi fie o dam prin robot, fie o framantam...
1. Punem la topit (la flacara mica) impreuna zaharul cu margarina,cacaoa si apa pana se topeste zaharul,amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn.
2. Intre timp, ouale le separam, albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma bat.
3. La compozitia cu cacao adaugam galbenusurile...
1. Pregatim mai intai umplutura de mere: dam merele prin razatoarea mare, apoi le punem la calit cu 50 de g si zahar. Calim merele rase pana scade tot sucul lasat.
2. Lasam umplutura de mere la racit si se aromatizeaza cu scortisoara.
3. Impartim foile de placinta in 3 (eu am avut 12...
1. Mixam untul cu zaharul, pana devine ca o spuma, adaugam apoi vanilia si galbenusul de ou. Turman si incoproram faina cernuta, amestecata cu praful de copt.
2. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, nelipicios, care se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider, circa 30 de minute....
1. Untul, topit la afoc mic pe aragz ( sau chiar in microunde) se pune intr-un bol, se lasa putin la topit, apoi se mixeaza, pana se incheaga din nou si rezulta un fel de spuma.
2.Apoi, separam albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le adaugam peste aceasta spuma de unt, unul cate unul,...
1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase).
2. Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesment, adaugam un prim strat de compozitie de gris...
1. Amestecam faina cu untul rece, galbenusul de ou, si praf de sare , pana obtinem un aluat omogen. Se infoliaza in film alimentar si se de la frigider, cam o ora.
2. Aluatul scos de la rece se intinde pe un plan infainat, apoi il punem intr-o tava de tarta ( evident tapeta cu putin unt si...
1. Pregatim mai intai blatul, astfel: intru-n bol incapator se bat albusurile de la cele 3 oua cu apa si un praf de sare, pana cand avem o spuma consistenta.
2. Adaugam, treptat, zaharul ( cate-o lingura, pana se dizolva si tot asa), apoi galbenusrulie si , la final, untul topit ( dar racit)....
1. Ouale, la temperatura camerei se pun intr-un bol incapator, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine, cu mixeru, cca 2-3 minute.
2. Peste acest amestec vom turna faina cernuta si bicarbonatul (amestecat cu faina), amestecam sa obtinem un produs omogen si adaugam si mierea.
3....
1. Se framanta un aluatdin toate ingredientele, apoi se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider minim doua ore.
2. Dupa trecerea timpului precizat, se intinde o foaie si se taie cu ajutorul formelor aluatul.
3. Fursecurile obtinute se dau la cuptorul preincalzit,...
1. Curatam fructele, apoi le taiem in bucatele mici ( sau de fapt la ce marime doreste fiecare), adaugam si compoturile , cu tot cu zeama, iar la final stropim totul cu coniac. Daca salata nu vi se pare suficient de dulce se adauga 2-3 linguri de zahar pudra si se amesteca bine.
2. Dam salata...
1. Intr-un bol incapator vom mixa bine de tot untul si zaharul pudra, pana cand va rezulta o compozitie cremoasa.Adaugam apoi faina cernuta in amestec cu praful de copt, iar ulterior punem si aromele ( vanilia si coaja de portocala rasa).Vom obtine o bila de aluat , pe care o dam la frigider cca...
1. Albusurile se bat cu zaharul intr-un bol (bine degresat), apoi cand acestea capata consistenta spumei de bezea adaugam nuca de cocos, macul si, la final, faina (cernuta si amestecata cu praful de copt).
2. Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la...
1.Frecam mai intai untul cu zaharul , apoi adaugam ciocolata topita in prealabil ( la bain-marie) si usor racita.
2. Frecam totul bine , iar ulterior acestui pas turnam si cele 2 lingurite de ness dizolvate ( in apa sau lapte fierbinte). 3.Peste vom adauga faina cernuta, maestecata cu...
Cum se prepara Chiftelute de dovlecel reteta rapida si usoara
1.Dovleceii bine spalati si curatati , se dau prin ochiurile mari ale razatoarei, apoi se lasa un timp sa lase zeama. Se scurg bine de apa lasata dupa trecerea timpului aferent, apoi amesetacm dovleceii cu branza, ceapa tocata...
la prima serie am pus fructele uscate si ciocolata deasupra aluatului ( le-am dat aspect de " arici"); ulterior le-am amestecat in compozitie!
preparare:
1. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Adaugam apoi oul si amestecam pana la...
1.Mai intai pregatim umplutura , care are nevoie de timp pentru racire.
Merele spalate le dam pe razatoare, apoi le punem la calit intr-o cratita neaderenta; peste ele punem zahar dupa gust, apoi la final adaugam si 1-2 bete scortisoara ( ce se vor scoate in momentul in care turnam umplutura...
1. Mai intai punem intr-un castron mare faina, ouale,galbenusul,zaharul,untul taiat bucati si inmuiat la temperatura camerei, apoi adugam migdalele macinate si zaharul vanilat. Toate aceste ingrediente se vor framanta bine cu mainile, urmand ca , la final, sa obtinem un aluat omogen. Acest aluat...
1. Pregatim mai intai aluatul de clatite, astfel : topim untul, apoi amestecam bine faina,laptele si ouale si toata aceasta compozitie o lasam in frigider la odihna, cca 30 min. Dupa scurgerea timpului aferent incepem sa coacem clatitele intr-o tigaie neaderenta, unsa in prealabil cu putin unt....
1. Se bat albusurile cu un praf de sare, pana cand se obtine o spuma pufosa, apoi se adauga zaharul (cate 1 lingura rand pe rand) batand in continuare.
2. Cand se termina intreaga cantitate de zahar se adauga tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in...
Tarta cu mere
Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Separat, curata merele de coaja si semninte, apoi taie-le bucati. Pune zaharul intr-o tava rotunda (cea in care vei face tarta) si lasa-l sa se caramelizeze. Cand zaharul s-a topit, adauga si untul si amesteca energic. Asaza...
Friganele cu banane
Taie bagheta in felii potrivit de groase, apoi pregateste un sos din oua, frisca lichida, lapte si zahar. Trece feliile de bagheta prin compozitia de lapte, apoi pune-le la prajit intr-o tigaie in care ai topit o lingura de unt. Lasa friganelele sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, iar...
Rondele de ananas cu crema fina de branza
Pune untul la topit intr-o tigaie incapatoare, apoi aseaza felii de ananas din compot si presara peste ele zahar tos. Lasa totul la foc mic. Intre timp, pregateste crema de branza, astfel: mixeaza branza cu zahar pudra pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga coaja de citrice si continua...
Trufe cu lichior de ou
Pregateste mai intai un chec simplu, amestecand toate ingredientele cu mixerul si turnand apoi compozitia intr-o tava de chec, care va sta la copt circa 25 de minute. Poti, de asemenea sa cumperi un chec gata preparat din comert. Pune alunele si zaharul sa se caramelizeze intr-o tigaie...
Nuci
Mixeaza ouale cu zaharul, adauga uleiul, apoi incoporeaza faina cernuta si amoniacul. Framanta totul bine, pana obtii o compozitie omogena, nelipicioasa. Unge forma speciala de nuci cu putin ulei, apoi pune-o sa se incinga pe flacara aragazului. Intre timp, formeaza mici bilute de aluat,...
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Prima data rumenim usor alunele de padure. Punem zaharul intr-o craticioara iar cand acesta este complet topit si are o culoare frumoasa aurie, adaugam alunele de padure. Amestecam bine, astfel incat sa imbracam alunele complet in zahar, stingem focul si le...
Budinca de orez cu zmeura
Pune la fiert 700 ml laptele cu zaharul si scortisoara. Cand incepe sa fiarba adauga orezul si amesteca. Lasa totul sa fiarba, timp de 25 minute, la foc mic, amestecand des. Cand orezul e fiert "al dente" , adauga amidonul dizolvat in restul de lapte mai fierbe-l 2-3...
Prajitura cu crema de lamaie si cocos
Mixeaza ouale cu zaharul, adauga coaja de citrice si uleiul; incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si continua mixarea pana la obtinerea unui aluat omogen. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi lasa totul la foc mediu, circa 20 de minute. Intre...
Chec cu lichior de oua
Separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile mixeaza-le cu zahar pana ce obtii o compozitie spumoasa. Separat, ,galbenusurile se mixeaza cu margarina,dupa care se adauga albusurilor,si se mixeaza bine.Se pune si lichiorul de oua, apoi se adauga si faina si praful de copt,iar la sfarsit...
Prajitura cu aluat ras
1. Intr-un castron incapator mixam ouale cu zaharul, coaja rasa de lamaie , apa clocotita si untul topit, apoi adaugam faina cernuta (amestecata cu praful de copt). 2. Din aluatul obtinut pastram cam 1/3 pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate faramita....
Bomboane din resturi
1. Taiem cozonacul cubulete...separat, intr-un ibric preparam un fel de glazura din unt, lapte, ciocolata neagra, zahar pudra si cacao. Topim aceste ingrediente la foc mic, apoi le turnam peste cozonac! compozitia obtinuta o lasam putin la racit, apoi fie o dam prin robot, fie o framantam...
Negresa pufoasa
1. Punem la topit (la flacara mica) impreuna zaharul cu margarina,cacaoa si apa pana se topeste zaharul,amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn. 2. Intre timp, ouale le separam, albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma bat. 3. La compozitia cu cacao adaugam galbenusurile...
Rulou cu mere
1. Pregatim mai intai umplutura de mere: dam merele prin razatoarea mare, apoi le punem la calit cu 50 de g si zahar. Calim merele rase pana scade tot sucul lasat. 2. Lasam umplutura de mere la racit si se aromatizeaza cu scortisoara. 3. Impartim foile de placinta in 3 (eu am avut 12...
Fursecuri cu gem/cu ciocolata
1. Mixam untul cu zaharul, pana devine ca o spuma, adaugam apoi vanilia si galbenusul de ou. Turman si incoproram faina cernuta, amestecata cu praful de copt. 2. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, nelipicios, care se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider, circa 30 de minute....
NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA
1. Untul, topit la afoc mic pe aragz ( sau chiar in microunde) se pune intr-un bol, se lasa putin la topit, apoi se mixeaza, pana se incheaga din nou si rezulta un fel de spuma. 2.Apoi, separam albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le adaugam peste aceasta spuma de unt, unul cate unul,...
Placinta saseasca
1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase). 2. Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesment, adaugam un prim strat de compozitie de gris...
Tarta cu lamaie
1. Amestecam faina cu untul rece, galbenusul de ou, si praf de sare , pana obtinem un aluat omogen. Se infoliaza in film alimentar si se de la frigider, cam o ora. 2. Aluatul scos de la rece se intinde pe un plan infainat, apoi il punem intr-o tava de tarta ( evident tapeta cu putin unt si...
Prajitura cu lamaie
1. Pregatim mai intai blatul, astfel: intru-n bol incapator se bat albusurile de la cele 3 oua cu apa si un praf de sare, pana cand avem o spuma consistenta. 2. Adaugam, treptat, zaharul ( cate-o lingura, pana se dizolva si tot asa), apoi galbenusrulie si , la final, untul topit ( dar racit)....
Madeleine
1. Ouale, la temperatura camerei se pun intr-un bol incapator, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine, cu mixeru, cca 2-3 minute. 2. Peste acest amestec vom turna faina cernuta si bicarbonatul (amestecat cu faina), amestecam sa obtinem un produs omogen si adaugam si mierea. 3....
Fursecuri cu portocale
1. Se framanta un aluatdin toate ingredientele, apoi se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider minim doua ore. 2. Dupa trecerea timpului precizat, se intinde o foaie si se taie cu ajutorul formelor aluatul. 3. Fursecurile obtinute se dau la cuptorul preincalzit,...
Salata de fructe
1. Curatam fructele, apoi le taiem in bucatele mici ( sau de fapt la ce marime doreste fiecare), adaugam si compoturile , cu tot cu zeama, iar la final stropim totul cu coniac. Daca salata nu vi se pare suficient de dulce se adauga 2-3 linguri de zahar pudra si se amesteca bine. 2. Dam salata...
Fursecuri Degetele
1. Intr-un bol incapator vom mixa bine de tot untul si zaharul pudra, pana cand va rezulta o compozitie cremoasa.Adaugam apoi faina cernuta in amestec cu praful de copt, iar ulterior punem si aromele ( vanilia si coaja de portocala rasa).Vom obtine o bila de aluat , pe care o dam la frigider cca...
Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)
1. Albusurile se bat cu zaharul intr-un bol (bine degresat), apoi cand acestea capata consistenta spumei de bezea adaugam nuca de cocos, macul si, la final, faina (cernuta si amestecata cu praful de copt). 2. Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la...
Fursecuri "Boabe de cafea"
1.Frecam mai intai untul cu zaharul , apoi adaugam ciocolata topita in prealabil ( la bain-marie) si usor racita. 2. Frecam totul bine , iar ulterior acestui pas turnam si cele 2 lingurite de ness dizolvate ( in apa sau lapte fierbinte). 3.Peste vom adauga faina cernuta, maestecata cu...
Chiftelute de dovlecel reteta rapida si usoara
Cum se prepara Chiftelute de dovlecel reteta rapida si usoara 1.Dovleceii bine spalati si curatati , se dau prin ochiurile mari ale razatoarei, apoi se lasa un timp sa lase zeama. Se scurg bine de apa lasata dupa trecerea timpului aferent, apoi amesetacm dovleceii cu branza, ceapa tocata...
Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata
la prima serie am pus fructele uscate si ciocolata deasupra aluatului ( le-am dat aspect de " arici"); ulterior le-am amestecat in compozitie! preparare: 1. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Adaugam apoi oul si amestecam pana la...
Placinta cu mere(foaie turnata)
1.Mai intai pregatim umplutura , care are nevoie de timp pentru racire. Merele spalate le dam pe razatoare, apoi le punem la calit intr-o cratita neaderenta; peste ele punem zahar dupa gust, apoi la final adaugam si 1-2 bete scortisoara ( ce se vor scoate in momentul in care turnam umplutura...
Fursecuri cu migdale si crema de ciocolata
1. Mai intai punem intr-un castron mare faina, ouale,galbenusul,zaharul,untul taiat bucati si inmuiat la temperatura camerei, apoi adugam migdalele macinate si zaharul vanilat. Toate aceste ingrediente se vor framanta bine cu mainile, urmand ca , la final, sa obtinem un aluat omogen. Acest aluat...
Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara
1. Pregatim mai intai aluatul de clatite, astfel : topim untul, apoi amestecam bine faina,laptele si ouale si toata aceasta compozitie o lasam in frigider la odihna, cca 30 min. Dupa scurgerea timpului aferent incepem sa coacem clatitele intr-o tigaie neaderenta, unsa in prealabil cu putin unt....
Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz
1. Se bat albusurile cu un praf de sare, pana cand se obtine o spuma pufosa, apoi se adauga zaharul (cate 1 lingura rand pe rand) batand in continuare. 2. Cand se termina intreaga cantitate de zahar se adauga tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in...