Un desert rapid si delicios, pe care il recomand in weekend.
Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Separat, curata merele de coaja si semninte, apoi taie-le bucati.
Pune zaharul intr-o tava rotunda (cea in care vei face tarta) si lasa-l sa se caramelizeze.
Cand zaharul s-a topit, adauga si untul si amesteca energic.
Asaza feliile de mar peste acest caramel.
Intinde aluatul sub forma de foaie, apoi acopera tava cu merele cu aceasta foaie. Decupeaza surplusul de alualt.
Inteapa aluatul cu o furculita si da apoi la copt, la foc mediu, cca. 30 de minute (pana se rumeneste aluatul).
Scoate prajitura din cuptor, aseaz-o cu susul in jos pe un platou cu o miscare scurta, astfel incat partea cu merele sa vina deasupra.
Mai lasa cateva minute, ca sa se scurga sosul, apoi desprinde tava.
Portioneaza desertul si serveste-l cu inghetata de vanilie si menta proaspata.
Pofta buna!