Am imprumutat reteta de la Miha...mersi Miha draga!
1. Untul, topit la afoc mic pe aragz ( sau chiar in microunde) se pune intr-un bol, se lasa putin la topit, apoi se mixeaza, pana se incheaga din nou si rezulta un fel de spuma.
2.Apoi, separam albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le adaugam peste aceasta spuma de unt, unul cate unul, avand grija sa amestecam bine.
3. Adaugam in acest amestec faina si cacao amestecate ( si preferabil cernute), punem si dulceata si incorporam bine toate ingredientele.
4. In ultima faza, peste aluat punem si albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare.
5. Turnam aluatul intr-o tava tapetata si dam la copt, la foc mediu, circa 20 de minute.
6. Intre timp preparam crema de ciocolata, astfel: topim ciocolata cu untul si smantana, la foc mic. Omogenizam si lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam coniacul. Punem crema la congelator, 30 de minute.
7. Dupa ce crema s-a racit, cu ajutorul unui mixer, mixam foarte bine totul pana ce rezulta o spuma aerata de ciocolata.
8. Peste blatul racit intindem crema si presaram nuci copate si maruntite. De-li-cio-sa!