Nu prea imi place sa arunc mancarea, asa ca am hotarat sa nu arunc nimic din ceea ce mi-a ramas de la Paste. Cozonacul ramas, care s-a intarit putin, l-am reinventat! Am pregatit niste trufe extrem de gustoase, cu umplutura de visine din visinata si glazurate in ciocolata alba...o nebunie!
1. Taiem cozonacul cubulete...separat, intr-un ibric preparam un fel de glazura din unt, lapte, ciocolata neagra, zahar pudra si cacao. Topim aceste ingrediente la foc mic, apoi le turnam peste cozonac! compozitia obtinuta o lasam putin la racit, apoi fie o dam prin robot, fie o framantam manual, pana rezulta un fel de pasta, usor lipicioasa. Lasam totul la racit! Tips: daca vi se pare compozitia prea moale, incorporati cativa biscuiti sfaramati sau inca putin cozonac ( se simte la mana cum trebuie sa iasa)
2. Cu o lingurita, luam gramajoare din aceasta pasta, le aplatizam usor, apoi le punem cate-o visina in mijloc.
3. Modelam "guguloiele" respective sub forma de mingiuta, le trecem repede prin ciocolata topita, ajutandu-ne de o furculita!
Decoram dupa inspiratie si lasam bombonelele la racit pe o tava acoperita cu hartie de copt! Pastram desertul la frigider!