Bomboane din resturi

de alinutza1983 in Dulciuri, 1 Mai 2012 | 6868 vizualizari

 

Nu prea imi place sa arunc mancarea, asa ca am hotarat sa nu arunc nimic din ceea ce mi-a ramas de la Paste. Cozonacul ramas, care s-a intarit putin, l-am reinventat! Am pregatit niste trufe extrem de gustoase, cu umplutura de visine din visinata si glazurate in ciocolata alba...o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cozonac
  • 2-3 linguri rom
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri zahar pudra
  • 5-6 linguri lapte
  • 50 g unt (margarina)
  • 1 lingura cacao visine (visinata)
  • Finisare:
  • glazura de ou ( Dr Oetker) sau 200 g ciocolata alba ( eu am folosit ambele variante)
  • bombonele decorative
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane din resturi:

1. Taiem cozonacul cubulete...separat, intr-un ibric preparam un fel de glazura din unt, lapte, ciocolata neagra, zahar pudra si cacao. Topim aceste ingrediente la foc mic, apoi le turnam peste cozonac! compozitia obtinuta o lasam putin la racit, apoi fie o dam prin robot, fie o framantam manual, pana rezulta un fel de pasta, usor lipicioasa. Lasam totul la racit! Tips: daca vi se pare compozitia prea moale, incorporati cativa biscuiti sfaramati sau inca putin cozonac ( se simte la mana cum trebuie sa iasa)

2. Cu o lingurita, luam gramajoare din aceasta pasta, le aplatizam usor, apoi le punem cate-o visina in mijloc.

3. Modelam "guguloiele" respective sub forma de mingiuta, le trecem repede prin ciocolata topita, ajutandu-ne de o furculita!

Decoram dupa inspiratie si lasam bombonelele la racit pe o tava acoperita cu hartie de copt! Pastram desertul la frigider!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din resturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bomboane cu nuca de cocos si glazura de ciocolata