Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata

de alinutza1983 in Dulciuri, 26 Noi 2011 | 4448 vizualizari

 

Reteta e luata de pe Bucataras, de la o gospodina tanara, dar tare priceputa :) - Bitza.

 

INGREDIENTE

  • un ou
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • merisoare taiate bucati mici

Nota : eu am dublat ingredientele si mi-au iesit foarte multe fursecuri! sunt ideale acum de Sarbatori, fiindca se pastreaza foarte bine 4-5 zile!

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata:

la prima serie am pus fructele uscate si ciocolata deasupra aluatului ( le-am dat aspect de " arici"); ulterior le-am amestecat in compozitie!
preparare:

1. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Adaugam apoi oul si amestecam pana la omogenizarea perfecta. Peste tot acest mix se adauga si frisca lichida.
2. Peste compozitia umeda adaugam faina cernuta in amestec cu praful de copt, apoi , in momentul in care este bine omogenizat, aluatul respectiv se poate amesteca si cu bucatile de ciocolata si fructe confiate. ( nota: eu am folosit cam jumatate din aluat fara sa ii pun direct in el bucatele de cioco/ merisoare , iar abia in cea dea-a doua jumatate am amestecat).
3. Aluatul se da la frigider cca 30 min; apoi, intr-o tava tapetata cu hartie de copt se ia cu o lingurita aluatul si se pune la distante egale.
4. Lasam gramajoarele de aluat obtinute, la cuptor cam 15 min!

Asta e tot!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limbi de pisica