Am asteptat tare mult pana sa fac desrtul asta... si rau am facut! reteta e de pe aici, de pe Bucataras!
Ingrediente:
ptr. decor:
1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase).
2. Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesment, adaugam un prim strat de compozitie de gris (jumatate din cantitate), apoi crema de branza si la final, cel de-al doilea strat de gris.
3. Se da placinta la cuptor, la foc mic, circa 30 de minute.
4. Crema de branza se prepara astfel: se amesteca foarte bine branzica de vaci cu zaharul, caoja de lamaie, zahar vanilat si ouale ( ale mele au fost de tara, de unde a rezultat culoarea foarte galbena). Se omogenizeaza cu faina ( din pacate am uitat de acest pas, iar crema mea nu s-a legat prea bine...deci, atentie!).
5. Placinta se serveste rece, pudrata cu zahar si cu topping de dulceata.