O TARTA DELICIOASA SI AROMATA!
PENTRU BLAT:
PENTRU CREMA:
PENTRU BEZEA:
1. Amestecam faina cu untul rece, galbenusul de ou, si praf de sare , pana obtinem un aluat omogen. Se infoliaza in film alimentar si se de la frigider, cam o ora.
2. Aluatul scos de la rece se intinde pe un plan infainat, apoi il punem intr-o tava de tarta ( evident tapeta cu putin unt si faina). Peste aluat se pune o hartie de copt, iar peste ea punem un strat uniform de fasole uscata. In acest fel greutatea respectiva ne ajuta sa nu se unfle aluatul.
3. Dam blatul la copt, la foc mediu, pana devin usor aramiu. Scoatem apoi tava cu aluat, lasam la racit si ne ocupam de prepararea cremei si a bezelei.
4. Crema cu preparare la rece se pregateste potrivit instructiunilor de pe plic, avand grija sa inlcium 100 ml lapte cu 100 ml zeama de lamaie si sa adaugam si niste zahar, pentru ca aceasta crema sa nu fie acra.
5. Bezeaua se preagteste astfel:batem albusurile de ou su sarea spuma , apoi adaugam treptat zaharul si ne oprim cand bezeaua nu mai curge (se tine de tel).
6. Indepartam hartia de copt cu boabele de fasole de pe aluatul de tarta si punem crema de lamaie, o nivelam, apoi adaugam bezeaua
7, Bezeaua o asezam uniform, apoi ii facem niste tepisori, cu ajutorul unei furculite. Mai punem tava la cuptor inca 5-7 minute, pana cand bezeua incepe sa se rumeneasca.
8. Tarta se serveste dupa ce s-a racit!