Fursecuri "Boabe de cafea"

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Noi 2011 | 7200 vizualizari

 

O alta sugestie pentru zilele de Sarbatori! Tot din cartea de retete a Laurei Sava m-am inspirat!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt( la 200 gr.)
  • - 65 g. ciocolata
  • - 100 g. zahar
  • - 30 g. cacao
  • - 300 g. faina
  • - 1 lingurita plina praf de copt
  • - 2 lingurite ness dizolvate intr-o lingura de lapte/ apa fierbinte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Boabe de cafea":

1.Frecam mai intai untul cu zaharul , apoi adaugam ciocolata topita in prealabil ( la bain-marie) si usor racita.

2. Frecam totul bine , iar ulterior acestui pas turnam si cele 2 lingurite de ness dizolvate ( in apa sau lapte fierbinte).

3.Peste vom adauga faina cernuta, maestecata cu cacaoua ( cernuta si ea) si praful de copt.Vom framanta bine bine, pana ne rezulta o bila omogena de aluat.

4. Aluatul obtinut , care va avea o consistenta usor sfaramicioasa se da la frigider cca o ora.

5.Dupa ce scoatem alutul din frigider, modelam din acesta niste bilute usor ovale, cam de marimea unei boabe de fasole ( sau si mai mari cand nu mai aveti rabdare), apoi pe mijloc le trasam o linie.Ne ajutam pentru acest pas de lama cutitului sau de o scobitoare/ bat de frigaruie ( cum am facut eu).

6.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam bobitele de cafea la distante egale, apoi le punem la cuptorul care trebuie sa fie deja incalzit, ptr cca 10-12 min ( la foc mic spre mediu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Boabe de cafea"" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede