Madeleine

de alinutza1983 in Prajituri, 22 Feb 2012 | 5439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 4 oua
  • -180 g zahar
  • - 275 g faina + pentru forme
  • - 11 g bicarbonat
  • - 50 g miere de albine
  • - coaja rasa de 1 lamaie
  • - 1 pachet unt (200gr) + unt ptr uns forme
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madeleine:

 1. Ouale, la temperatura camerei se pun intr-un bol incapator, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine, cu mixeru, cca 2-3 minute.

2. Peste acest amestec vom turna faina cernuta si bicarbonatul (amestecat cu faina), amestecam sa obtinem un produs omogen si adaugam si mierea.

3. Mixul obtinut il lasam la odihna, la temperatura camerei, cca o ora.

4. Dupa trecerea acestui timp vom adauga peste si untul topit, dar aflat la o temperatura medie ( sa nu fie fierbinte!),si coaja de lamaie.

5. Se amesteca din nou aluatul si se mai lasa in repaus pentru inca o ora! - evident nu am avut atata rabdare, ci am lasat doar 30-40 minute.

6. In formele tapetate cu unt si faina vom pune aluatul cu lingura si il dam la copt, la cuptorul incins in prealabil, pentru 7-8 minute.(depinde de cuptor)...eu nu am cuptor electric, deci focul e reglat la mediu spre mare, dar Cristina spune ca e nevoie de o temperatura de 200 grade! acum fiecare se orienteaza la fata locului!

7. Lasam madeleinele la racit, pe un gratar! servim fie asa simple, fie pudrate cu zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Madeleine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase ( sau madlene)