Rulou cu mere

de alinutza1983 in Prajituri, 1 Mai 2012 | 9756 vizualizari

 

Un desert rapid...rapid...cu foi de placinta de cumparat!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1,5 kg mere
  • 1/2 pachet de unt
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar pudra- pentru finisare
  • zahar ( dupa gust...p.s: sora-mea se enerveaza cand am exprimari de genul asta- nu intelege ce inseamna "dupa gust", "cat cuprinde" sau "din ochi"....asa ca orientativ- 100 g)
  • 1 lingura praf de scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou cu mere:

1. Pregatim mai intai umplutura de mere: dam merele prin razatoarea mare, apoi le punem la calit cu 50 de g si zahar. Calim merele rase pana scade tot sucul lasat.

2. Lasam umplutura de mere la racit si se aromatizeaza cu scortisoara.

3. Impartim foile de placinta in 3 (eu am avut 12 foi...adica mi-au rezultat 4 foi/ per rulou)

4. Topim restul de unt la microunde si il amestecam cu ulei. Cu acest amestec ungem usor fiecare foaie, apoi suprapunem foile ( exact cum am spus mai sus- in grup de cate 4). tips: ca sa nu ni se usuce foile de placinta, le acoperim cu un servet umed, cat ne ocupam cu manevrarea lor.

5. Repartizam umplutura pe cele trei grupaje de foi, apoi le rulam, le strangem bine si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt... ( daca nu tinem post- le ungem cu un ou amestecat cu 3 linguri de lapte)...daca tinem post- le ungem doar cu putin ulei...

6. Lasam rulourile la copt, la foc mediu (180 grade), circa 20 de minute. Vom observa ca sunt rumenite.

7. Scoatem rulourile din cuptor, apoi le lasam la racit, acoperite cu un servet curat. (in acest fel nu se usuca placinta).

8. Servim rulourile racite, pudrate cu zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere