adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI167
Retete

Mancare rapida de fasole conservata

In Mancaruri de legume la 15 Noi 2011

Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste putin ceapa taiata felii , doar cat sa se inmoaie. Se adauga pancetta si telina, foaia de dafin si putina sare, se mai lasa cateva minute sa se patrunda aromele . Se maruntesc rosiile si se adauga la compozitie, se mai lasa cateva minute si se pune...

Desert cu piscoturi si budinca de ciocolata cu ananas

In Dulciuri la 15 Noi 2011

Se prepara budinca  cu laptele conform instructiunilor de pe pachet.( daca are nevoie de zahar adaugati...eu folosesc gata indulcita). Se adauga in ea bucatile de ciocolata si crema de alune si se amesteca bine. Se lasa putin sa se domoleasca. Se face un sirop din apa indulcita si se...

Salsa de ardei cu usturoi

In Sosuri la 15 Noi 2011

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita, se pune usturoiul la prajit, dar  atentie sa nu se arda, ca se amareste. Se adauga foaia de dafin.  Ardeiul se taie felii mai mari si se prajeste si el cateva minute, pana se inmoaie. Ardeiul se poate si coace in prealabil, asa i se poate lua...

Chiftele cu mozzarella

In Porc la 15 Noi 2011

Din ingredientele de mai sus se prepara amestecul de chiftele. Se taie mozzarella cubulete mici, se pune putin ulei intr-un vas la indemana. Se ung mainile cu ulei, se ia putina compozitie si se aplatizeaza bine in palma, se pun cateva cubulete de mozzarella, se ia o alta bucatica de carne si se...

Budinca de paste cu ricotta si stafide

In Dulciuri la 15 Noi 2011

Se pun la fiert pastele cu o lingura de zahar in loc de sare si putin ulei. Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom si putin apa, cat sa dea peste ele. Intr-un bol se amesteca ricotta cu zaharul si vanilia, se adauga coaja de lamaie si portocala si ouale, se omogenizaza totul foarte...

Ceafa de porc cu cereale si galbiori

In Porc la 18 Oct 2011

Am  condimentat carnea cu sare, piper si curry. Am pus-o la prajit in tigaie de teflon, cu capac cu o lingura de ulei de masline extravergin. Din cand in cand am mai adaugat cate un stop de apa sa nu se arda. Spre final am pus si usturoiul taiat  bucati si am mai lasat sa se patrunda...

Tarta cu crema mascarpone si aroma de mure

In Prajituri la 18 Oct 2011

Faina se  amesteca cu untul rece, taiat cubulete, cu mana. Se adauga apoi zaharul, oul, iaurtul si coaja de lamaie. Se amesteca bine toate si se face o coca, se infoliaza si se da la frigider pana se incinge cuptorul, la 180 grade. Se scoate coca de la frigider si se intinde la...

Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata

In Dulciuri la 15 Oct 2011

Mai intai se fac clatitele si se coc  mai grosute ca de obicei...eu am facut 7 clatite, dar mergeau si mai multe. Nici prea groase sa nu fie ca nu le mai puteti rula. Se pregateste crema, amestecand toate ingredientele. Se pune si amidon fiindca iese mai subtire, si sa se lege bine astfel...

Risotto al pomodoro

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2011

Mai intai se taie ceapa foarte marunt si se caleste in ulei  la foc  foarte mic pana devine transparenta, cam 10 min. Se adauga orezul apoi si se amesteca bine, se pune un polonic de supa si se  continua calirea inca 5 min. Se adauga apoi rosiile intregi, se...

Briose cu mere si dulceata de prune

In Prajituri la 13 Oct 2011

Mai intai pregatim umplutura : curatam merele si le dam pe razatoare, le stoarcem de surplusul de suc, dar nu de tot. Presaram o lingurita de condimente si 2 linguri de zahar plus vanilina si le punem pe foc pana se inmoaie frumos. Adaugam si dulceata de prune (daca aveti prune proaspete si mai...

Supa cu zdrente (sau reconditionata)

In Supe la 13 Oct 2011

Carnea am pus-o la foc si cand a inceput sa fiarba am spumat-o bine, apoi am adaugat ceapa si telina tocate marunt, un pic de sare si am lasat sa fiarba cam 20 minute. Am pasat  bine rosiile oparite si curatate de pielita si le-am pus in supa, apoi am pus si morcovul taiat mai lung. Am...

Salata de sfecla rosie

In Salate la 12 Oct 2011

Sfecla se curata si se taie in cubulete. Se pune la fiert in apa cu seminte de chimen si zahar. Se lasa sa se patrunda bine sfecla, cam 30-40 minute. Daca va place hreanul, adaugati si un fir de hrean...atentie la aroma puternica...sa nu puneti prea mult...Spre sfarsitul fierberii se adauga otet...

Salsa de iaurt cu maioneza

In Pt. carne la 12 Oct 2011

se amesteca iaurtul cu maioneza, se zdrobesc cateii de usturoi si se adauga si ei, se condimenteaza dupa gust si se serveste. pofta buna!

Prajitura semiparfe

In Prajituri la 9 Oct 2011

Aprindem cuptorul la 180 grade. 1. Facem blatul, care este unul absolut delicios datorita nucii: se separa ouale...galbenusurile se freaca spuma cu zaharul praf, apoi se adauga nutella si se amesteca bine. ( reteta prevede aici cacao, dar eu m-am gandit ca ar fi mai cremos blatul si mai gustos...

Tagliatelle cu ciuperci

In Paste la 8 Oct 2011

Mai intai se curata usturoiul si se pune  asa intreg la calit in ulei...se lasa sa se aureasca bine pe toate partile, ca uleiul sa ia aroma  de la usturoi apoi se scoate si se arunca...se poate si lasa, dar eu l-am scos.. Se pun apoi ciupercile asa congelate, neaparat ca altfel vor...

Pui la cuptor cu mix de cereale si ciuperci

In Pui la 8 Oct 2011

Am aprins cuptorul  si l-am dat la 180 grade. Apoi am pus uleiul la incins in tigaia in care urma sa fac mancarea si am prajit pulpele la foc mare pe toate partile. Am adaugat ceapa sia ardeiul taiate marunt si am mai lasat pana s-au inmuiat , apoi am pus ciupercile. Am mai lasat...

Mere coapte aromate

In Dulciuri la 7 Oct 2011

Mai intai trec stafidele sub jet de apa rece, apoi se pun la inmuiat in apa fierbinte cu esenta de rom, sa se imbine cu aroma romului. Merele se spala si li se scot cotoarele, cu grija sa nu  faramitam prea tare marul...eu nu am dispozitiv de scos cotorul, asa ca m-am folosit de cutit si...

Bomboane de zahar ars

In Dulciuri la 5 Oct 2011

Zaharul se pune la caramelizat si cand e aurit frumos se adauga apa si untul, apoi nuca si se amesteca totul sa se omogenizeze. Se ia de pe foc si se rastoarna pe un platou uns bine cu ulei si apoi repede repede cu ajutorul unei linguri de asemenea unsa Se fac bilute si se asaza pe o...

Ciorba cu legume si carne de curcan

In Ciorbe la 2 Oct 2011

Carnea se pune la foc si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza foarte bine, apoi se adauga ceapa intreaga, telina si tija de telina intregi , ardeiul tot intreg si se lasa la fiert. Se sareaza. Carnea de curcan e mai atoasa decat cea de pui asa ca trebuie fiarta mai mult, deci lasam la foc cam...

Parmigiana di melanzane

In Mancaruri de legume la 2 Oct 2011

Vinetele se curata de coaja daca sunt mai trecute, daca nu se lasa asa. Se taie felii de 1 cm grosime, se presara cu sare si piper si se lasa intr-o sita peste care se asaza o greutate, ca sa scoata apa lasata. Se lasa cam jumatate de ora. Se scot  apoi vinetele si cu un servet se...

Tarta cu fructe si ricotta

In Dulciuri la 1 Oct 2011

Mai intai se lasa foaia de tarta sa se decongeleze la temperatura  camerei apoi se pune asa cu hartie cu tot in tava. Se incalzeste cuptorul la 180 g si se coace tarta 20 min....se scoate si se lasa sa se raceasca complet. Ricotta se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si...

Pachetele cu carne si branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2011

Se framanata un aluat moale care nu se mai lipeste de mana si se lasa vreo 2-3 ore la dospit... Intre timp se pregateste umplutura de carne : se taie marunt ceapa si ardeiul si se calesc in ulei, se adauga carnea, se amesteca bine, apoi se adauga si rosiile maruntite cu suc de rosii, se...

Ciulama de curcan cu ciuperci si paste

In Curcan la 30 Sep 2011

Carnea de curcan se taie bucatele mai mici si se prajeste bine in ulei, apoi cand e rumenita se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt si se calesc cateva minute, pana se inmoaie frumos. Se adauga si ciupercile scurse, se pun 2 cesti de apa cat sa acopere bine totiul, se potriveste de sare, se...

Briose cu nuca si ciocolata

In Prajituri la 29 Sep 2011

Ouale se bat cu zaharul si vanilina spuma, se adauga iaurtul si uleiul si se mai mixeaza putin, apoi se scoate mixerul. Se adauga nuca si ciocolata si se amesteca usor, apoi se adauga praful de copt si faina, amestecandu-se  dupa fiecare lingura usor, cu o paleta de lemn. Formele de...

Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2011

Zucchini se curata de coaja doar daca sunt loviti, juliti...etc...ai mei erau mai naspeti, asa...deci trebuiau curatati bine. Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Dupa aia se scurg foarte bine in pumni  si se pun intr-un castron, se adauga restul...

Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise

In Prajituri la 27 Sep 2011

Ouale se bat cu zaharul si vanilina foarte bine pana se fac spuma. Ciocolata se topeste cu untul la microunde, se lasa 2-3 minute sa se racoreasca si se adauga la oua, mixandu-se mereu. Se adauga si iaurtul si se mixeaza in continuare. Se adauga praful de copt si faina, lingura cu lingura,...

Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca

In Supe la 27 Sep 2011

Cum se prepara Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca Intai se face o fiertura din semintele de chimen si apa, in care se pun si ceapa intreaga si firul de telina. Se lasa sa fiarba 10 minute bune.  Intre timp intr-o cratita se incinge uleiul, apoi se adauga o...

Ostropel de pui cu galuste

In Pui la 27 Sep 2011

Carnita se pune la prajit in ulei de masline fierbinte, pe toate partile, apoi se scoate pe o farfurie. In uleiul din tigaie se calesc apoi ceapa si ardeiul tocate, apoi se adauga rosiile tocate si se mai alsa doua trei clocote. Se ia de pe foc vreo 3-4 min apoi se trece prin blender...

Sirop de smochine

In Sirop / Compot la 26 Sep 2011

Smochinele se taie jumatati. Apa se pune la foc si cand clocoteste se adauga si smochinele. Se lasa sa dea cateva clocote. Pulpa din smochine o sa se desprinda partial si se va dilua in apa. Se ia de pe foc si se lasa asa cateva ore, pana la racirea completa. Se strecoara apoi apa printr-o...

Sirop de trandafiri

In Sirop / Compot la 26 Sep 2011

Petalele de trandafiri se pun intr-un vas si se presara peste ele sarea de lamaie. Se freaca  bine petalele pana isi schimba culoarea si se inmoaie. Se toarna apa peste ele si se lasa pana a doua zi. A doua zi se strecoara apa de pe petale si se pune la foc. Cand incepe sa fiarba se...

Afisate 181 - 210 din 436 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

De azi intri la dieta. Te vei abtine de la mancare multa si bautura. Stii cat vei pierde in 14 zile? Doua saptamani.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]