Mere coapte aromate

de adasev12 in Dulciuri, 7 Oct 2011 | 4101 vizualizari

 

am mai postat o reteta de mere coapte, mai demult, acum insa am adaugat niste ingrediente si le-am dat un plus de savoare si aroma...au iesit o nebunie...pe cuvant. am infulecat doua pe nerasuflate, apoi mi s-a facut rau...de dulce....
sigurul inconvenient ar fi ca eu am avut mere starkinson, din acest an, si au avut coaja cam tare...si nu s-au patruns fff bine...dar se pot face curatate...eu insa nu am optat pt aceasta varianta, dat fiind ca in coaja sunt multe vitamine, si oricum , mie imi place cojita marului...( sau se pot inlocui merele...golden -ul se comporta fff bine la copt)

 

INGREDIENTE

  • 8 mere
  • 200 g stafide
  • 2 pumni mari de nuca prajita
  • cateva bucatele de ciocolata
  • o esenta de rom tare
  • 4+2 lg zahar
  • 5 lg lapte
  • 200 ml frisca

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte aromate:

Mai intai trec stafidele sub jet de apa rece, apoi se pun la inmuiat in apa fierbinte cu esenta de rom, sa se imbine cu aroma romului. Merele se spala si li se scot cotoarele, cu grija sa nu  faramitam prea tare marul...eu nu am dispozitiv de scos cotorul, asa ca m-am folosit de cutit si lingurita. Surplusul de mar, care se scoate de la mijloc nu se arunca...se pune cu merele in tava la copt.

Stafidele se scurg din apa si se amesteca cu nuca prajita si taiata bucatele si cu 2 linguri de zahar. Se umplu merele. Apa in care s-au inmuiat stafidele se pastreaza.

Intr-o cratita se caramelizeaza 4 linguri de zahar, pana devine auriu, fara sa se arda, si se stinge cu apa de la stafide. Se lasa la foc mic pana se dizolva zaharul. Se asaza merele in sirop cu grija sa nu se rastoarne, pe fiecare mar se pune o bucatica de ciocolata si se da la cuptor la 180 grade pt o ora...Se pun in tava si resturile de mar care au cazut de langa cotor...e pacat sa se arunce...se scot apoi si se lasa la racit.( eu am folosit 2 cratite ca nu am avut la dispozitie in acel moment una sa le incapa pe toate)

Se bate frisca bine cu zahar, daca nu este gata indulcita. 2 bucati de ciocolata menaj se topesc la microunde cu laptele si se lasa la racit. Cand e rece se adauga in frisca  si se omogenizeaza. Eu am pus numai 2 linguri din ciocolata topita....

Merele se servesc reci cu frisca si ciocolata deasupra...sunt o nebunie, credeti-ma....aaaa....si mai e si sosul de caramel care se formeaza in tava...delicioase!!!!

P.S. eu am pus 4 portii...ca deh, am zis ca ajung 2 de persoana...dar nus ce sa zic.... 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mar copt cu crema de mascarpone