ca la mama acasa...asa e facea mama cand aveam pofta de dulce si nimic altceva la indemana...asa mi-a ramas in minte gustul lor placut si crocanteala ce-o savuram copii fiind...dar uite ca si acu, om batran, ma mai ia pofta lor...poate e melancolia anilor copilariei...poate dorul de casa....offfff....
Zaharul se pune la caramelizat si cand e aurit frumos se adauga apa si untul, apoi nuca si se amesteca totul sa se omogenizeze. Se ia de pe foc si se rastoarna pe un platou uns bine cu ulei si apoi repede repede cu ajutorul unei linguri de asemenea unsa
Se fac bilute si se asaza pe o farfurie, tot unsa...Caramelul se intareste repede, asa ca mai trebuie din cand in cand invartit pe platou...s-ar putea sa va si frigeti putin degetelele...dar deh...pt placerea gustului ce nu face omul....Initial vroiam sa le fac sub forma de bastonase...dar vroiam totusi sa arate ca alea ce mi le facea mama....mmmmmmmmmmm.....buneeeee
1
daca le lasati pana a doua zi vor fi mult mai bune, pt ca se inmoiae putin, exact cat trebuie ca sa nu va rupeti dintisorii
2
nuca neaparat trebuie sa fie prajita intai
3
cantitatea fiecare o potriveste dupa cum doreste
4
mie mi-au iest 12 bombonele din cantitatea asta