m-a luat dorul de placinte cu branza cum ne facea mama acasa...dar vroiam sa le fac putin altfel...am facut deci aluatul...si umplutura dupa cum m-a dus capul....deci....
aluatul:
umplutura de carne:
pentru umplutura de branza:
+ 2 lg de smantana omogenizata cu o lg d elapte, daca e prea groasa
Se framanata un aluat moale care nu se mai lipeste de mana si se lasa vreo 2-3 ore la dospit...
Intre timp se pregateste umplutura de carne: se taie marunt ceapa si ardeiul si se calesc in ulei, se adauga carnea, se amesteca bine, apoi se adauga si rosiile maruntite cu suc de rosii, se potriveste de sare, se adauga marar si cimbru si se se lasa putin la calit.
Se da de-o parte sa se raceasca.
Aluatul se scoate pe masa de lucru si se intinde o foaie cam de jumatate de cm grosime, apoi se taie patratele.
Se pune pe fiecare bucata cate o lg de carne si se mai poate adauga, dupa gustul fiecaruia, cate o lg-ita de parmigiano ras peste carne iar pe altele se pune branza de oaie si bucati de salam.
Se infasoara bucatile doar cat sa dea partile una peste alta, sa nu iasa umplutura, se asaza in tava unsa si tapetata cu faina si se lasa sa mai stea o jumatate de ora.
Se ung cu ulei deasupra si se dau la copt la 180 grade, cuptorul fiind preincalzit.
Eu m-am jucat putin cu aluatul si am facut diverse forme...am facut si rotunde , rulate...la sfarsit le-am taiat bucati .
Pachetelele se ung cu smantana imediat ce sunt scoase din cuptor, pt ca mai tarziu, cand se vor raci, smantana o sa le inmoaie si-o sa fie mult mult mai gustoase.
Sunt bune si calde si reci...iar la umplutura ar mai fi variante...eu vroiam sa fac si cu ciuperci...dar...alta data...